Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вітрини холодильні



Вітрина (рис. 3.32) призначена для зберігання у пляшках попе­редньо охолоджених напоїв на підприємствах масового харчування.

Складається вона з охолоджуваної камери і машинного відділення. Охолоджувана камера - це короб, змонтований з листової корозійностійкої сталі. До зовнішньої сторони короба прикріплений випарник, виготовлений з мідних трубок. Зовнішнє облицювання вітрини — з листової сталі. Простір між зовнішнім облицюванням і коробом заповнений теплоізоляційним матеріалом.

Доступ в охолоджувану камеру здійснюється зверху через відкритий проріз. У неробочий час камера швидкого охолодження закривається спеціальною стулкою. У разі потреби стулка може защіпатися вбудованим у корпус вітрини замком.

Машинне відділення закрите зверху знімною кришкою, верхня частина якої слугує столом. Усередині машинного відділення розташовані холодильний агрегат і терморегулятор.

Температурний режим в охолоджуваній камері підтримується холодильною машиною, що складається з холодильного агрегату, випарника і дроселюючого пристрою - капілярної трубки, послідовно і герметично з'єднаних трубопроводами. Циркуляція повітря в охолоджуваному об'ємі - природна.

Рис. 3.32

Автоматичне керування роботою холодильного агрегату здійснюється терморегулятором.

Відтавання випарника відбувається напівавтоматичне: холо­дильний агрегат виключається натисканням кнопки, а включається автоматично після відтавання по досягненні заданої темпера­тури.

Вітрина (рис. 3.33) приз­начена для короткочасного зберігання, демонстрації і про­дажу безпосередньо з вітрини в охолоджуваному ярусі попередньо охолоджених (але не заморожених) продовольчих товарів; в неохолоджуваному -неохолоджених продовольчих товарів.

Рис. 3.33

Вітрина являє собою розташовану над машинним відділенням охолоджувану ємність, яка розділена повітроохолоджувачем на дві частини і призначена для викладення охолоджених продуктів. Ємність спереду і з торців вітрини має прозоре огородження. Зверху відкрита, що забезпечує вільний доступ до товару.

Внутрішнє облицювання вітрини зроблено з алюмінію, зовнішнє -з листової сталі. Простір між ним заповнений теплоізоляційним матеріалом.

Над повітроохолоджувачем розташована неохолоджувана поли­ця (другий ярус вітрини), призначена для викладення товарів, які не потребують охолодження.

На дні охолоджуваної ємності для викладення продуктів закріп­лені повітроводи, що створюють примусову циркуляцію повітря.

Охолодження вітрини здійснюється холодильною машиною, що складається з холодильного агрегату, розташованого в машинному відділенні, випарника, теплообмінника і терморегулювального вентиля (ТРВ), герметично з'єднаних трубопроводами.

Автоматичне керування роботою холодильного агрегату здійс­нюється терморегулятором.

Відтавання випарника відбувається напівавтоматичної холо­дильний агрегат виключається автоматично після відтавання по досягненні заданої температури.

Вітрина (рис. 3.34) призначена для короткочасного зберігання, демонстрації та продажу попередньо охолоджених і упакованих гастрономічних товарів.

Складається вона з двох з'єднаних між собою секцій. Ззовні і зсередини секції обшиті пофарбованим листовим металом, між обли­цюваннями прокладений шар теплоізоляції. Для міцності конструкції всередині кожної секції встановлені шпангоути, призначені для кріп­лення полиць для товарів. Полиці у разі потреби можна переміщувати вгору або вниз. На нагнітальній стороні повітроохолоджувача для рівномірного розподілу повітря розташовані спеціальні жалюзі. Верхнє дно вітрини виготовлене з оцинкованих листів, які при потребі можна легко і швидко знімати, нижнє - має ухил у бік зливного отвору.

Охолодження вітрини здійснюється холодильною машиною, що складається з компресорно-конденсаторного агрегату і повітроохо­лоджувача.

Рис. 3.34

При завантаженні неохолодженими продуктами вітрина не забезпечує підтримання розрахункової температури.

Відтавання інею з випарників здійснюється автоматично за допомогою програмного реле часу.

Вітрини (рис.З.З5) призначені для демонстрації, короткочасного зберігання і продажу з тари-устаткування (контейнерів) попередньо охолоджених (але не заморожених) і упакованих продовольчих товарів.

Рис. 3.35

Вітрини складаються з корпусу з відкритим фронтальним прорізом винесеного холодильного агрегату, з'єднаних трубопрово­дами в єдину герметичну систему, а також щита живлення.

Охолоджувана вітрина поділена перегородкою на дві рівні секції. Простір між облицюваннями заповнено теплоізоляційним матеріалом.

З лицьової сторони вітрина відкрита, що забезпечує вільний доступ до товарів.

У нижній частині вітрини з лицьової сторони є шарнірні стулки, що відкриваються в момент встановлення чи видалення контейнера.

У верхній частині вітрини розміщені люмінесцентні лампи, шторки, термореле, випарники, терморегупювальні вентилі, вентиля­тори для примусової циркуляції повітря, піддони для збору конденсату. У лівій секції вітрини встановлені реле часу і температури для автоматичного відтавання випарників і клемник. Охолодження вітрини здійснюється холодильною машиною.

При завантаженні неохолодженими продуктами вітрина не забезпечує підтримання розрахункової температури.

Відтавання інею з випарників здійснюється автоматично за допомогою програмного реле часу. Конденсат відводиться у водяний колектор і далі в каналізаційну мережу.

Рис. 3.36

Таблиця 3.15

Модель Статичне охолодження Примусове охолодження
Темпе­ратура, °С Потуж­ність, Вт Вага нетто, кг Напруга, В Темпе­ратура, °С Потуж­ність, Вт Вага нетто, кг Нап­руга, В
1 Пряме скло   +21+6       -1/+4      
         
         
         
         
Гнуте скло   +21+6       -1/+4      
         
         
         
         

Рис. 3.37

Таблиця 3.16

  Статичне охолодження Примусове охолодження
  CQ зГ І £ & й в н я Й Ч b
Модель >~, & 1. aj о О со § & в о я J о м 3 « А В 'й І С ы s<s  
                       
  І і   >>   § і ш Б ч s
                       
    н   Й й я н ю О Й X ffl
        105/209         95/132      
о       141/279         125/176      
      +1/ +10 211/418       -1+5 188/264      
U       281/558         250/352      
        351/697         312/440      

Рис. 3.38

Таблиця 3.17

Модель Виставкова площа, дм2 Темпе­ратура, °С Холодо-продукт., Вт Потуж­ність, Вт Вага нетто, кг
2 о Is u °     +1/+10      
       
       
І ° £І        
       
       
Ills m л-g        
       
       

Рис. 3.39

Таблиця 3.18





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 333 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...