Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Прилади непрямого регулювання температури повітря в охолоджуваному об'ємі



Температура кипіння холодильного агента визначається тиском кипіння. Тому, регулюючи тиск кипіння, можна регулювати темпера­туру кипіння, а разом з нею температуру повітря в охолоджуваному об'ємі. Прилади непрямого регулювання температури повітря за тиском кипіння називаються регуляторами або реле тиску. Найпростіший тип регулятора тиску -- реле тиску. Особливість встановлення регуляторів тиску полягає в тому, що вони розташовуються безпосередньо на компресорі і приєднуються до всмоктувальної і нагнітальної ліній холодильної машини.

Реле тиску може бути двоблочним, тому що в одному корпусі знаходяться два блоки - блок низького і високого тиску. Блок низького тиску забезпечує регулювання тиску кипіння у випарнику, блок високого тиску виконує захисну функцію лінії високого тиску від його підвищення, насамперед у конденсаторі, вище припустимої величини (1,2-1,8 мПа).

Настройка реле тиску на технологічно задану температуру повітря в камері припускає використання діаграм стану холодильного агента. Це пов'язано з тим, що на шкалі реле тиску зазвичай зазначається тиск кипіння, а не температура кипіння, а тим більше не температура повітря в холодильній камері. Тому температуру повітря в холодильній камері за допомогою реле тиску встановлює механік, що обслуговує холодильну установку.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 302 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...