Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Матеріали методичного забезпечення основного етапу заняття (макети для забезпечення реанімації ABC)



7.3. Матеріали контролю для підсумкового етапу заняття:

Задача 1:

Сімейний лікар прийшла на виклик до дитини 5 місяців. Скарги матері на підвищення температури тіла до 39,30 С протягом 3 годин, неспокій, знижений апетит. Епід. анамнез не обтяжений. Дитині за добу до появи описаних скарг зроблене профілактичне щеплення (ІІІ ін’єкція АКДП). Об’єктивно: дитина неспокійна, плаче. Шкіра гаряча на дотик, суха, блідо-рожева. Слизова губ, зіва кон’юнктив рожеві. Велике тім’ячко – 1,5х1,5 см, пульсує, на рівні кісток черепа. Дихання через ніс вільне, в легенях пуерильне дихання, частота дихання 44 за хвилину. Тони ритмічні, звучні, ЧСС - 148 на хвилину. Живіт м’який, печінка пальпується на 2 см нижче реберної дуги, еластична, неболюча. Випорожнення 1 раз на добу, оформлені, без патологічних домішок. Сечовипускання збережене.

1. Поставте попередній діагноз дитині.

2. Призначте невідкладну допомогу на догоспітальному етапі.

3. Визначте подальшу тактику лікаря.

Задача 2:

Лікар швидкої допомоги прибула на виклик до дівчинки 6 років. Скарги на підвищення температури тіла до 40,60 С, біль голови, запаморочення, біль у м’язах. Дитина хворіє першу добу. Обтяжений епід. анамнез: матір та старший брат хворіють на грип. Об’єктивно: стан дівчинки важкий, реакція на зіниць на зовнішні подразники сповільнена. Шкірні покриви гарячі на дотик, сухі. Слизова зіва рожева, незначна ін’єкція судин на слизовій м’якого та твердого піднебіння. Виражена ін’єкція судин склер. Дихання через ніс вільне, в легенях – везикулярне дихання, ЧД – 40 на хвилину. Тони серця аритмічні, ослаблені, ЧСС – 134 за хвилину. Живіт м’який, неболючий. Випорожнення 1 раз на добу, оформлені, без патологічних домішок. Сечовипускання збережене.

1. Поставте попередній діагноз дитині.

2. Призначте невідкладну допомогу на догоспітальному етапі.

3. Визначте подальшу тактику лікаря.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 217 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...