Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поясніть порядок проведення й особливості організації роботи учнів із використанням методу «Акваріум»



Учитель розподіляє учнів на чотири групи і пропонує їм прочитати текст посібника протягом 3-5 хв. Він пояснює, що ці норми будуть потрібні при виконанні наступного завдання. Потім одна з груп сідає в центр кла­су (або на початку середнього ряду в класі, де стоять парти). Це необхідно, щоб відокремити діючу групу від слу­хачів певною відстанню. Ця група от­римує лист із ситуацією яку треба обговорювати і таке завдання: а) Прочитайте вголос ситуацію; б) Обговоріть її в групі, використову­ючи метод дискусії; в) Дійдіть до спільного рішення за 3-4 хв. Поки група займає місце, вчитель ознайомлює клас з цим завданням і нагадує правила дискусії в малих гру­пах. Групі пропонується вголос прочи­тати ситуацію та обговорити її розв'язання. Всі інші учні класу мають тільки слухати, не втручаючись у хід обговорення. На цю роботу групі да­ється 3-5 хв. Після закінчення 3-5 хви­лин група займає свої місця, а вчитель ставить до класу питання: ¨ чи погоджуєтесь ви з думкою групи?

¨ чи була ця думка достатньо аргу­ментована, доведена?

¨ який з аргументів ви вважаєте найбільш переконливим?

На таку бесіду відводиться до 2-3 хв. Після цього місце в «Акваріумі» займає інша група і обговорює наступ­ну ситуацію.

Всі групи по черзі мають побувати в «Акваріумі», і діяльність кожної з них слід обговорити всім класом. Наприкінці вчитель повинен про­коментувати ступінь володіння навич­ками дискусії в малих групах різних груп та учнів і звернути увагу на необ­хідність та напрямки подальшого вдосконалення таких навичок 2-3 хв. В межах «акваріуму» можна підбити підсумки уроку або за браком часу об­межитись обговоренням роботи кож­ної групи.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 337 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...