Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура та зміст курсової роботи



Після вибору теми та погодження її з науковим керівником, студент повинен розробити і викласти в письмовій формі її план та затвердити у керівника. План теми слід розробляти після ознайомлення з літературними джерелами, які висвітлюють ті чи інші питання і проблеми теми дослідження. Це дасть змогу студенту детальніше уявити структуру роботи, послідовно викласти її зміст, повніше висвітлити коло питань, що мають бути вирішені. В цілому план має включати лише ті питання, які безпосередньо стосуються теми і дають змогу повно та глибоку висвітлити її.

Добре продуманий план є запорукою успішного виконання роботи. Структура і зміст плану курсової роботи, співвідношення її розділів визначається обраною темою.

Рекомендується наступна схема плану:

Вступ. У ньому обґрунтовується актуальність обраної теми, визначається мета та завдання курсової роботи, її можливе наукове та практичне значення в умовах ринкових відносин. Обсяг – 1-2 сторінки.

Перший розділ. Викладаються теоретичні та методологічні питання, що стосуються теми курсової роботи, дається характеристика напрямкам вирішення даного питання вітчизняними та зарубіжними дослідниками, обирається власний напрямок вирішення питання та обґрунтовується його доцільність. Обсяг – до 20 сторінок.

Другий розділ. Даний розділ обов’язково повинен складатись з трьох частин:

2.1. Аналіз підприємства як самостійної економічної господарської одиниці, що

включає:

- коротку історичну довідку про створення та організацію підприємства;

- організаційно-правову форму власності;

- характеристику галузі, в якій функціонує підприємство;

- характеристику структури, динаміки обсягів продукції, робіт, послуг;

- коротку характеристику споживачів, постачальників, конкурентів;

- формування виробничої програми;

- аналіз трудового потенціалу;

- аналіз основних виробничих фондів підприємства;

- оцінка рівня витрат підприємства;

- амортизаційна політика, система оподаткування;

- аналіз фінансових показників.

2.2 Розкриття обраної теми курсової роботи на матеріалах підприємства, що характеризується.

2.3 Розробка пропозицій щодо підвищення ефективності функціонування підприємства в межах обраної теми.

Обсяг – до 30 сторінок.

Третій розділ. Здійснення розрахунків показників виробничо-господарської діяльності підприємства згідно методичних вказівок. Обсяг – до 15 сторінок.

Висновок. Виклад основних результатів дослідження та основних заходів щодо ефективного вирішення питань, які розглядалися в роботі. Обсяг – 2-3 сторінки.





Дата публикования: 2014-10-23; Прочитано: 412 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...