Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Автомати безпеки



Літальний апарат може виконувати свої функції тільки в цілком певних умовах. Вихід за межі цих умов (за обмеження) може привести до зриву завдання або загрозі безпеки польоту. Застосування автоматів безпеки (обмеження граничних режимів) викликається вимогами неприпустимості виходу ЛА на критичні режими польоту, до яких відносяться: гранично припустиме перевантаження, критичний кут атаки, мінімальна й максимальна припустимі швидкості, мінімальна висота польоту й деякі інші.

Автомати безпеки забезпечують автоматичне відхилення відповідних рулів ЛА, запобігаючи його виходу на критичні режими польоту, або включення сигналізації, що попереджає екіпаж про наближення таких режимів. До складу автомата безпеки входять відповідно датчик, обчислювач, виконавчий механізм й орган керування.

Застосування таких автоматів у значній мірі підвищує безпеку польотів, тому що в процесі пілотування ЛА в складних умовах (особливо в бойовій обстановці) льотчик не в змозі стежити за показаннями всіх приладів і тим більше визначати можливість виходу на критичний режим. Якщо ЛА не оснащений автоматичними контурами обмеження граничних режимів, то, по-перше, ускладнюється пілотування ЛА, по-друге, збільшується частка уваги, що льотчик повинен приділяти пілотуванню, по-третє, льотчик управляє ЛА обережно, тримаючись подалі від граничних режимів, тобто тактико-технічні можливості ЛА використовуються не повністю.

Завдяки автоматичним контурам обмеження граничних режимів льотчик при виконанні інтенсивних маневрів із граничними кутами атаки не побоюється уведення ЛА в режим звалювання. Це дозволяє йому при веденні повітряного бою сконцентрувати свою увагу на навколишнім оточенні.





Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 352 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...