Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Установки скрапленого газу



1. Усунення дрібних дефектів, виявлених при профілактичному обслуговуванні.

2. Профілактичний ремонт обладнання редукційної головки з обов’язковим виконанням наступних робіт (не рідше 1 разу на рік): розбирання обладнання з заміною або ремонтом зношених деталей, змащювання згідно інструкції, перевірки і налаштування обладнання на заданий режим.

3. Ремонт та фарбування огорож, кожухів, редукційних головок, шаф групових балонних установок.

Питання для самоконтролю

1. Дайте визначення поточному ремонту.

2. Поясніть періодичність поточного ремонту.

3. На які групи поділяються роботи з поточного ремонту.

4. Поясніть як планується профілактичний ремонт.

5. Приведіть роботи, які виконують при поточному ремонті ГРП.

Література.

1. Фастов Л.М., Ширяев В.В. Ремонтные работы на городских газопроводах.-М.: Надра, 1989

ЛЕКЦІЯ № 45

ЗМ Організація ремонтних робіт.

План

1. Порядок виконання робіт.

2. Приблизний перелік робіт, які виконуються при капітальному ремонті об’єктів газопостачання.

1. Порядок виконання робіт.

До капітального ремонту відносяться роботи із заміни зношених конструкцій, вузлів і деталей на більш міцні та економічні, а також роботи з ремонту основних конструкцій.

Відбір об'єктів для капітального ремонту повинен проводитись на підставі дефектних відомостей.

Для всіх газопроводів, відібраних для капітального ремонту, повинна бути складена кошторисна документація.

Для об'єктів зі складною технологією ремонтних робіт повинні складатися плани провадження робіт.

До капітального ремонту газопроводів і споруджень на них дозволяється приступити за умови: включення об'єкта в план капітального ремонту; наявності затвердженої технічної документації на капітальний ремонт; оформлення фінансування капітального ремонту в банку; одержання відповідного дозволу на проведення земляних робіт; встановлення необхідних нормами огороджень місця робіт і виконання інших охоронних заходів.

Капітальний ремонт повинен здійснюватися з максимальним застосуванням механізмів і пристосувань, з максимальною централізацією виготовлення трубних заготовок, вузлів і деталей.

Для об'єктів зі складною технологією ремонтних робіт необхідно складати проекти виробництва робіт, в яких визначаються методи і терміни виконання, потреба у робочій силі, матеріалах, арматурі, деталях, будівельних матеріалах, а також розміщення на території, прилеглій до ремонтованої об'єкту матеріалів, тимчасових споруд, пристроїв та механізмів. Проекти виконання робіт розробляють організації, що проводять ремонт, а стверджують головні інженери цих організацій за погодженням з головним інженером газового господарства.

До виробництва робіт з капітального ремонту газопроводів та споруд на них дозволяється приступати за умови включення об'єкта в план капітального ремонту, наявності затвердженої технічної документації, оформлення фінансування в Держбанку, наявності у виконавця робіт ордера або відповідного дозволу на виробництво земляних робіт; пристрої огородження місця робіт та інших охоронних заходів.

Ремонтні роботи можуть здійснюватися як підрядним, так і господарським способами. Контроль за виконанням цих робіт у відповідності до затверджених проектами, технічною документацією, «Правилами безпеки в газовому господарстві» і подальшу прийомку виконання робіт здійснюють при підрядному способі представник газового господарства, при господарському способі начальники служб та служби технічної інспекції газових господарств.

Об'єкти, закінчені ремонтом, приймаються комісією, призначаємимі керівником газового господарства. Комісія складає акт приймання відремонтованого об'єкта з зазначенням обсягу виконанних робіт (в натуральному і грошовому вираженні), якості та результатів випробувань за встановленою формою, з додатком виконавчо-технічної документації в необхідному обсязі.

При прокладанні ділянок газопроводів із зміною їх колишньої трасування проектну і виконавчо-технічну документацію складають відповідно до вимог, що висуваються до нового будівництва.

2. Приблизний перелік робіт, які виконуються при капітальному ремонті об’єктів газопостачання.

При капітальному ремонті газопроводів і споруд на них проводять всі види робіт, що виконуються при поточному ремонті.





Дата публикования: 2014-10-18; Прочитано: 501 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...