Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Трубозварювальні бази



Механізований зварювальний стенд для зварювання двотрубних секцій (парників) довжиною 24 м і зовнішніми діаметрами від 133 до 529 мм склада-ється з шести основних вузлів: приводу обертання, регульованих ролікоопор відкидний кабіни електрозварника встановленої на пересувному візку з регульованими роликоопорами для установки труб, пересувного візка-стелажа з регулюючимися роликоопорами для укладання кінців труб, меха-нізма очищення зварного шва і скидача двотрубних секцій.

Принцип роботи стенду наступний: труби укладають кінцями на ролико-опори вузлів. Співвісність труби і вузла приводу досягається зсувом обойми з роликами за допомогою гвинтової пари. Труба під час зварювання обер-тається від електродвигуна, з'єднаного за допомогою муфти з редуктором (Трубовідрізні механізми ВМС-32) і редуктором (будівельні механізми ВМС-12). На вихідному валу редуктора укріплений трикулачний патрон, що вводиться за допомогою телескопічного вала всередину труби, який закріп-лює трубу і передає їй обертання. Зварювання обертаємої труби проводиться напівавтоматом в середовищі вуглекислого газу. Готовий стик зачищається циліндричною металевою щіткою, насадженою на вал відкидного електрод-вигуна.

Після зварювання секції відкидається кабіна зварювальника і включається електродвигун, обертальний рух від якого передається через редуктори ски-дачі. Скидач переміщує секцію на стелаж, де стики просвічуються і ізолю-ються. В відкидній кабіні зварника знаходиться пульт управління механіз-мами обертання труби, зачисного приспособленія і скидача.

Механізований зварювальний стенд розташовується в окремому цеху міської трубоізоляціонной та комплексної трубозаготовітельной бази. Продуктивність стенда 250-300 м труб в зміну. Обслуговуючий персонал - 2 особи.

Для прокладки підземних газопроводів невеликих діаметрів на незабудо-ваних територіях міських і в сільській місцевості успішно використовується пересувний стенд-маніпулятор (розробка та впровадження інж. В. Н. Крюкова, Іванова).

Стенд-маніпулятор для зварювання секцій довжиною 92 м і діаметром від 57 до 219 мм складається з накопичувача одиночних труб, візків, лебідок, захватно-обертаючого механізму, системи пневмодомкратов, зварювального посту і агрегату, забезпечуючого електроенергією та стиснутим повітрям.

Технологічний цикл робіт на стенді-маніпуляторі слідуючий. Підготовку кромок труб виробляє слюсар. Два центрируючи візки установлюються на направляючий рейковий шлях проти труби, що лежить на накопичувачі. Труба скочується з накопичувача на ці візки. За допомогою електричної лебідки захватно-обертальний механізм підводиться до кінця труби, при цьому захоплення входить всередину труби, і лебідка відключається. Потім включається вузол обертання, і труба захоплюється внутрішнім захопленням, після чого вузол обертання відключається. За допомогою електролебідки захватно-обертальний механізм разом з трубою пересувається у бік нарощу-вання батоги на довжину труби. На рейковий шлях встановлюють наступні два візки, і на них з накоплювача скатується друга труба.Потім стик прихвативають.





Дата публикования: 2014-10-18; Прочитано: 462 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...