Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проведення аналізу сирого рослинного матеріалу



Проби для аналіза подрібнити за допомогою механічної терки, гомогенізатора, зелені культури різати ножицями, ножом або за допомогою м’ясорубки. Зважити 10г подрібненого матеріалу з точністю до 0,01г, помістити в стакан, залити 50мл 1% розчину алюмокалієвих галунів і перемішувати періодично на протязі 3 хвилин.В одержаній суспензії виміряти концентрацію нітрат-іону. При аналізі таких рослин як капуста, редька, редиска, 10,0г подрібненого матеріала залити 50мл спец.підготовленого екстрагую чого розчину (див.п. 2), перемішати, добавити по краплям (2-3кр.) 33% розчин пероксиду водню для знебарвлення суспензії і виміряти концентрацію нітрат-іону.

При проведенні іонометричних вимірів помістіть підготовлені електроди в аналізує мий розчин. Переконайтесь, що на дисплеї відображено: Вибір режиму рН-метр-іономір. Натисніть кнопку Ф1 та кнопками ←і→ підберіть назву продукту, в якому буде проводитись вимірювання нітратів:

Ці продукти рослинництва об’єднані в групи з урахуванням середнього вмісту вологи.

На дисплеї зявиться відповідний напис, наприклад: Нітрати Сік буряка. Натиснути кнопку Вимір. Почнеться вимірювання і відображення виміряної концентрації нітрат-іону в аналізує мій пробі в мг/кг, наприклад: Сік буряка 21,6 мг/кг. Показники з приладу переписати тоді, коли вони перестануть змінюватись (30-60 сек.). На цьому прцес вимірювання завершений. Для вимірювання вмісту нітратів у наступній пробі достатньо витягнути електроди зі стакану, промити їх дистилятом, висушити фільтрувальним папером і опустити в наступний зразок.

Для виходу з режиму вимірювань натисніть кнопку Відміна. Після закінчення вимірювань виключіть прилад, натиснувши кнопку Відкл.

Одержані результати занесіть у таблицю.

Вид продукції Вміст нітратів, мг/кг ГДК
       

Зробіть висновки до роботи.





Дата публикования: 2015-02-22; Прочитано: 406 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...