Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Експериментальна частина. Іонометричний метод визначення вмісту нітратів у продукції рослинництва заснований на вимірюванні активності нітрат-іона іонселективним електродом у сольовій



Іонометричний метод визначення вмісту нітратів у продукції рослинництва заснований на вимірюванні активності нітрат-іона іонселективним електродом у сольовій суспензії 1% розчину алюмокалієвих галунів при співвідношенні проби і розчину галунів 1:5.

Підготовка до аналізу

  1. Приготування екстрагую чого розчину

Зважити 10г алюмокалієвих галунів з погрішністю 0,1г і розчинити в дистильованій воді. Довести об’єм розчину до 1 літру.

  1. Приготування екстрагую чого розчину для визначення нітратів в капусті,редисці, редькі

Зважити 10г алюмокалієвих галунів і перенести в мірну колбу на 1 літр, розчинити в дистильованій воді. Потім зважити 1г марганцевокислого калію (точність зважування 0,01г) і помістити в ту ж саму колбу,куди ще добавити 0,6мл концентрованої сірчаної кислоти. Одержану суміш збовтати до розчинення всих інгредієнтів, розчин довести до мітки дистильованою водою і зберігати в склянці з притертим корком не більше 1 року.

  1. Підготовка іономеру до роботи

Підготовити до роботи мембраний нітратний іон селективний електрод згідно паспорту до цього електроду.Провести градуіровку іономіру по калібрувальним розчинам калію нітрату в одиницях рСNO3- - згідно інструкції з експлуатації приладу.





Дата публикования: 2015-02-22; Прочитано: 473 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...