Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Експериментальна частина. Включити рН – метр і настроїти його за допомогою еталонних розчинів



Включити рН – метр і настроїти його за допомогою еталонних розчинів. В стакан на 100 мл налити 20 – 30 мл суміші 0,1 н розчину хлоридної; оцтової або шавлевої кислот (0,1 н розчину основ NaOH або амоніаку) і поставте на магнітну мішалку. Виміряти значення рН цієї суміші. Налийте в бюретку 0,1н стандартний розчин NaOH (або 0,1 н розчином НСІ) і поступово додавайте по 0,2 мл в стакан з кислотою (лугом)стандартного 1н розчину. При додаванні кожної порції (по 0,2 мл) лугу (кислоти) записуйте значення рН розчину, що титруєте. Ближче до точки еквівалентності (рН ≈ 4,9 для кислоти рН≈9 для лугу) додавайте по 0,05 мл 1 н стандартного розчину лугу (кислоти) в стакан з розчином, що титруєте. Результати вимірювання рН при кожному додаванні титранта запишіть в таблицю.Тіж самі процедури повторіть відповідно з еквімолярними сумішами кислот (лугів).

№ п/п V титранту мл рН Δ рН ΔV




Дата публикования: 2015-02-22; Прочитано: 343 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...