Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тобто перед нами явище нео-традиціоналізму і ліво-націоналізму в ситуації народження нової всесвітньої цивілізації



Взагалі, нам не гріх повчитися у латиноамериканських політиків. Перш за все, ідейної обгрунтованості й пристрасності, переживання за долю країни і народу. Ми повинні вчитися у лівих того, що обов’язок справжніх політиків – перетворювати світ, сприяти етногенезу і відтворення своєї унікальної цивілізації, усвідомлювати, що нічого в світі не закінчилося, все тільки починається!

Чи буде далі поширюватися і посилюватися полівіння Латинської Америки? Тут не може бути якогось автоматизму. Наприклад, у Бразилії відбувся відчутний відкат від лівих ідей.

Але головне, як не дивно може здатися на перший погляд, у цих процесах важлива роль Росії, нехай і знаходиться географічно далеко. Те, що відбуватиметься в Латинській Америці, як, втім, і в Арабському світі, в дуже сильному ступені залежить від того, чи зуміє Росія відновити себе як світова держава і запропонувати світові новий зміст всесвітньої справедливості. А це ідея розвитку.

Адже та ж «теологія визволення» при всіх своїх католицьких коріння виникала в контексті СРСР і Куби. Тому дуже важливо, чи зможемо ми в найближчі роки зробити razvitie такою ж революційною ідеєю як spravedlivost ‘і sputnik в свій час.

Якщо Росія стане лідером у боротьбі за збереження національних ідентичностей, за створення оригінальних моделей стійкої економіки або навіть економік розвитку, що не допускають глобалістського захоплення і «перетравлення», то це може стати дуже вагомим фактором для того, щоб це полівіння за Тихим океаном набувало стійку основу і позитивну інерцію.

Якщо ж такого російського фактора не з’явиться, то цей «лівий зліт» може дуже швидко бути задушений і приведений до «реальності». І цими країнами знову почнуть розпоряджатися ті, хто це робив в 90-і роки.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 177 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...