Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Магістр з бізнес-адміністрування – це освітньо-професійний рівень вищої осві­ти, що передбачає здобуття особою повної вищої освіти з відпо­відної



Магістр з бізнес-адміністрування – це освітньо-професійний рівень вищої осві­ти, що передбачає здобуття особою повної вищої освіти з відпо­відної спеціальності на базі освітньо-кваліфікаційного рівня ба­калавр (базова вища освіта) або освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліст (повна вища освіта), а також вищої освіти, здобутої до запровадження в Україні ступеневої вищої освіти.

Підготовка магістрів у системі вищої освіти спрямована на створення умов для творчого розвитку обдарованої особистості і підготовку фахівців за одним із функціональних напрямів діяль­ності: науково-дослідним (творчим), науково-педагогічним, управ­лінським.

Особа, яка здобула освітньо-кваліфікаційний рівень магістр, повинна володіти поглибленими знаннями з обраної спеціально­сті, уміннями інноваційного характеру, навичками науково-до­слідної (творчої), або науково-педагогічної або управлінської діяльності, набути певний досвід використання одержаних знань і вміти продукувати (створювати) елементи нових знань для ви­рішення завдань у відповідній сфері професійної діяльності.

Відповідно до Галузевого стандарту вищої освіти «Освітньо-професійна програма підготовки магістра спеціальності 8.18010016 «Бізнес-адміністрування» напряму підготовки «Специфічні категорії», його професійна діяльність на первинних посадах полягає у:

- реалізації загальних функцій управління шляхом здійснення переважно евристичних та адміністраторських і частково операторських процедур праці;

- прийнятті тактичних і стратегічних рішень в межах своєї компетенції;

- тактичному (з елементами стратегії) управлінні первинними підрозділами;

- керівництві підлеглими, компетенція яких не вища за бакалаврів та спеціалістів.

Основними напрямами професійної діяльності магістра спеціальності 8.18010016 «Бізнес-адміністрування» є організаційно-управлінська, адміністративно-господарська та інформаційно-аналітична, зовнішньоекономічна, освітня, науково-дослідницька, консультаційна. Магістр за спеціальністю «Бізнес-адміністрування» за умов набуття відповідного досвіду може адаптуватися до таких напрямів суміжної професійної діяльності: фінансово-економічна, маркетингова, обліково-контрольна.

Відповідно до освітньо-кваліфікаційної характеристики магістра з бізнес-адміністрування однією з посад, на яких може працювати випускник вищого навчаль­но­го закладу, є посади викладача, наукового співробітника. Реалі­зація цих функцій в межах об’єкту діяльності фахівця – вимагає від магістра теоретичних знань і практичних умінь і навичок.

Відповідно до Галузевого стандарту вищої освіти «Освітньо-професійна програма підготовки магістра спеціальності 8.18010016 «Бізнес-адміністрування» напряму підготовки «Специфічні категорії» та навчальних планів, навчальна практика є складовою частиною їх практичної підготовки.

Відпрацювання практичних умінь і на­ви­чок організовувати і здійснювати наукові дослідження від­бува­ється під час проходження навчальної практики «Ста­жу­ван­ня», яка складається з двох частин: частина перша – «Наукова прак­ти­ка» та частина друга – «Педагогічна практика».

Види і терміни проведення практичної підготовки фахівців освітньо-професійного рівня «магістр» встановлюються вищим навчальним закладом з урахуванням навчальних планів за обраним професійним спрямуванням і не повинні перевищувати обсяги часу, передбачені вимогами Галузевих стандартів вищої освіти. Залежно від обраного професійного спрямування практичною підготовкою фахівців освітньо-професійного рівня «магістр» передбачається проведення навчальної практики.

Практика «Стажування» проводиться відповідно до навчального плану студентів спеціальності 8.18010016 «Бізнес-адміністрування» напряму підготовки «Специфічні категорії» освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» з терміном навчання 1,5 роки – в 9 семестрі, для студентів вказаної спеціальності з терміном навчання 2 роки – в 10 семестрі протягом 4-х тижнів: 2 тижні – нау­кова практика, 2 тижні – педагогічна практика.





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 214 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...