Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Напрям руху ногами



При визначенні рухів ногамив основних і проміжних площинахпотрібно вказувати назву ноги і напрям руху.

Рух ногою у лицьовій площині - праву в сторону на носок, праву в сторону, праву в сторону – вгору, праву вліво на носок.

Рух ногою у боковій площині – ліву вперед на носок, ліву вперед, ліву вперед – вгору, ліву назад на носок, ліву назад.

Коли ногу виставляють вперед на всю ступню і вагу тіла рівномірно розміщують на дві ноги, називати: праву (ліву) на крок вперед(в сторону, назад).

Якщо крок виконується з перенесенням ваги тіла на виставлену ногу називати: крок правою (лівою) вперед (назад, в сторону) або вперед-назовні.

Для позначення згинання ніг у колінному суглобі застосовують термін «зігнути» і вказують ногу. Наприклад: зігнути праву (стопа знаходиться у гомілки опорної ноги). Якщо рух виконується з відведенням ноги, то після слова «зігнути» потрібно вказувати напрям руху ногою. В цьому випадку нога згинається до прямого кута. Наприклад: зігнути праву в сторону, зігнути праву назад, зігнути праву вперед.

Для визначення колових рухів руками, ногами, гомілкою і стопою застосовують терміни «коло», «дуга», вказується нога, яка виконує рух та її напрям, наприклад: коло руками назовні; ліва дугою всередину-вгору. Крім перерахованих термінів при виконанні рухів руками і ногами застосовують термін «мах», «змах», який визначає різкий рух у будь якому напрямку. Наприклад: мах лівою вперед-вправо.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1168 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...