Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Положення зігнутих рук



Руки на пояс – руки зігнуті в ліктьових суглобах, кисті рук спираються на пояс, пальці опущені донизу, великий палець назад, лікті в сторони (рис. 16, а).

Руки за спину - зігнуті в ліктях руки заведені за спину, кисті охоплюють передпліччя так, щоб пальці торкались ліктів, а руки спини (рис. 16, б).

Руки за голову - руки зігнуті в ліктях на рівні і на лінії плечей, долоні повернуті вперед, пальці разом торкаються потилиці. Інше положення кистей потрібно вказувати (кисті в замок) (рис. 16, в).

Руки до плечей – руки зігнуті в ліктях, опущені до низу, притиснуті до тулуба, кінчики пальців торкаються плечей, (рис. 16, г)

а б в г

Рис. 16

Руки зігнуті в сторони – руки зігнуті в ліктях на рівні плечей у лицьовій площині, кисті рук торкаються плечей (рис.17, а).

Руки зігнуті вперед – руки зігнуті в ліктях на рівні та на ширині плечей у боковій площині, кисті торкаються плечей (рис. 17, б).

Руки зігнуті назад – зігнуті у ліктівих суглобах руки відведені назад до відказу (рис.17, в).

Руки перед грудьми - руки зігнуті в ліктях на рівні плечей, долоні донизу, кисті перед грудьми, торкаються кінчиками пальців, відстань між грудьми та кистями дорівнює ширині долоні (рис. 17, г).

Руки перед собою - руки зігнуті в ліктях на рівні плечей, передпліччя, накладені одне на одне, долоні донизу. Додатково вказують, яке передпліччя зверху (рис. 17, д).

а б в г д

Рис. 17

Положення ніг (стійки)

Основна стійка - п'яти разом, носки розведені назовні, руки донизу долонями в середину, пальці зігнуті (рис. 18, а).

Зімкнута стійка - ступні паралельно одна одній з'єднані разом, положення рук без обмежень (рис. 18, б).

Стійка ноги нарізно - ноги знаходяться на ширині плечей, вага тіла розподілена рівномірно на дві ноги, руки без обмеження положень (рис. 18, в)

Широка стійка ноги нарізно – ноги розміщені ширше плечей, вага тіла розподілена рівномірно на обидві ноги, руки без обмеження положень (рис. 18,г).

а б в г

Рис. 18

Стійка схресно лівою (правою) – положення, при якому одна нога знаходиться перед другою схресно і торкається коліна опорної ноги, ступні паралельні, на відстані 10–15 см, вага тіла рівномірно розподілена на обидві ноги (рис. 19, а).

Стійка на носках - піднятись на носки прямих ніг, тіло знаходиться у вертикальному положенні, руки без обмеження положень (рис. 19, б).

Стійка ноги нарізно лівою (правою) - ліву ногу виставити вперед на всю ступню, вагу тіла рівномірно розподілити на обидві ноги, відстань між лівою п'ятою і правою ногою дорівнює одному кроку, (рис. 19, в).

Стійка на колінах – тулуб та стегна розміщені під кутом 90° по відношенню до гомілок, що лежать на підлозі, коліна, п'яти і носки знаходяться разом (рис. 19, г).

Стійка на правому (лівому) коліні - гомілка правої ноги знаходиться на підлозі, ліва нога зігнута в колінному суглобі, таким чином, що її гомілка паралельна стегну лівої ноги. Тулуб - у вертикальному положенні, руки без обмеження положень (рис. 19, д).

а б в г д

Рис. 19

Стійка на правій (лівій), ліву (праву) вперед (назад, вбік) - пряму ліву ногу підняти вперед до кута 90º (по відношенню до тулуба), носок відтягнути і провернути назовні, тулуб тримати вертикально, положення рук без обмеження (рис. 20, а, б, в).

Стійка на лівій (правій), праву (ліву) зігнути вперед – праву ногу зігнути в колінному суглобі і підняти вперед до кута 90º (по відношенню до тулуба), носок правої ноги відтягнути, тулуб тримати вертикально.

а б в

Рис. 20





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 2710 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...