Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Посилання



Посилання в тексті на номер рисунка, таблиці, сторінки, розділу пишуть скорочено і без значка «№», наприклад: див. рис. 3, табл. 4. Якщо вказані слова не супроводжуються порядковим номером, то їх слід писати в тексті повністю, без скорочень, наприклад, «з рисунка видно, що», «таблиця показує, що» і т.д.

Посилання в тексті на окремий розділ роботи, що не входить до складу даної фрази, беруть в круглі дужки, поміщаючи попереду скорочення «див.».

Посилання на джерела фактичної інформації і літературу в тексті наукової роботи роблять відповідно до порядкового номера даного джерела в списку використаних літературних джерел, беручи цю інформацію в квадратні дужки, наприклад: [14]. Рекомендується також указувати сторінку, на якій знаходиться інформація, що використовується, наприклад, [15, с. 28], що означає: джерело 15, сторінка 28.

Прізвища іноземних авторів в тексті пишуться в українській транскрипції, в списку літератури – в оригінальній.

Список використаних літературних джерел (бібліографія)

Даний список розміщується після висновків і складає одну з істотних частин курсової роботи, що відображає самостійну творчу роботу її автора.

У курсовій роботі використовується спосіб побудови бібліографічних списків за абеткою прізвищ авторів або заголовків. Принцип розташування робіт в списку використаних джерел в алфавітному порядку.

Записи рекомендується розташовувати:

а) при збігу перших слів – за абеткою других і т.д.;

б) при декількох роботах одного автора – за абеткою заголовків або в хронологічному порядку;

в) при декількох роботах автора, написаних ним в співавторстві з іншими – за абеткою прізвищ співавторів.

Іноземні джерела звичайно розміщують за абеткою після переліку всіх джерел.

При вказівці місця видання слід пям’ятати, що назви міст «Київ», «Москва», «Ленінград», «Санкт-Петербург» приводяться в скороченому вигляді (К., М., Л., С.-Пб.). Решта назв міст приводиться повністю (Харків, Дніпропетровськ та ін.).

У деяких виданнях відсутня вказівка на місце і рік видання. При описі такої роботи робиться скорочене позначення «Б.м.» (без вказівки місця видання) або «Б.р.» (не вказаний рік видання).

2.5. Оформлення додатків

Додатки розміщуються після основного тексту наукової роботи, яку вони доповнюють. На першому аркуші цього розділу великими буквами друкується слово ДОДАТКИ, після якого пропускається інтервал, в правому верхньому куті зазначається слово ДОДАТОК А. За наявності більше одного додатку вони нумеруються послідовно великими літерами (без знаку №), наприклад: «Додаток А» тощо.

Кожний додаток повинен починатися з нового аркуша (сторінки) і мати тематичний заголовок.

Нумерація сторінок, на яких даються додатки, повинна бути наскрізною і продовжувати загальну нумерацію сторінок основного тексту.

Зв’язок основного тексту з додатками здійснюється через посилання наприклад (додаток В).

ІІІ. ПОРЯДОК ЗАХИСТУ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Завершена курсова робота надається студентом науковому керівнику для остаточної перевірки і рецензування.

При виявленні істотних недоліків курсова робота повертається автору для доопрацювання і може не бути допущена до захисту.

Після узгодження остаточного варіанту курсової роботи з науковим керівником роботу, акуратно і чітко передруковану, брошурують в спеціальній папці або переплітають. Виконану роботу своєчасно подають на кафедру корекційної педагогіки.

До захисту допускаються ті роботи, що пройшли нормо-контроль на відповідність основним вимогам оформлення (за підписом відповідальної за перевірку особи).

Науковий керівник пише у довільній формі відгук, де зазначає актуальність теми; ступінь наукового і практичного значення роботи; ступінь самостійності у виконанні курсової роботи; вміння використовувати літературу; ступінь оволодіння методами дослідження; повнота та оригінальність розробки теми; логічність, послідовність, аргументованість, літературна грамотність викладеного матеріалу; висновок про те, якою мірою праця відповідає вимогам, що ставляться до курсових робіт.

Захист курсової роботи проходить згідно з графіком.

Студент, який захищає курсову роботу, готує доклад, в якому повідомляє тему роботи, обґрунтовує її актуальність, необхідність її наукової розробки, формулює завдання, які ставилися і розв’язувалися в роботі, коротко знайомить із змістом роботи, детальніше зупиняючись на власних методичних розробках, які бажано проілюструвати (запис на дошці, плакат, таблиця і т.п.), і результатах експериментальної перевірки. Формулює основні висновки і узагальнення.

Наприклад:

1. Звернення до присутніх (вітання – за регламентом).

2. Назва теми роботи (якщо головуючий незадовго перед цим оголошував тему, то повторювати її не потрібно).

3. Актуальність досліджуваної проблеми.

4. Мета, предмет, об’єкт, гіпотеза, завдання дослідження.

5. Структура курсової роботи.

6. Опис проведених експериментів та отриманих результатів.

7. Основні висновки по роботі.

Курсова робота захищається перед комісією, на засіданні якої можуть бути присутні всі охочі. В ході захисту студенту надається 5-7 хвилин для освітлення основного змісту роботи.

Додатковий час дається для відповідей на питання, які виникли у членів комісії і присутніх. Відповіді студента повинні бути короткими, конкретними і аргументованими.

Від того, як студент зуміє висловити в своєму докладі основні положення роботи, показати під час відповідей на запитання глибокі знання і уміння використовувати їх в ході захисту, багато в чому залежить оцінка за курсову роботу.

Наприкінці засідання голова комісії оголошує остаточні оцінки.

ІV. КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Остаточна оцінка за бакалаврську дипломну роботу виставляється за результатами її захисту.

Захист роботи оцінюється за національною шкалою, за 5-бальною шкалою та за шкалою ECTS.

Оцінка за курсову роботу є комплексною. Зокрема, враховуються:

1) відповідність змісту курсової роботи вимогам до її написання;

2) оцінка наукового керівника курсової роботи;

3) виконання індивідуального графіка написання курсової роботи;

4) захист роботи її автором перед членами комісії.

Таблиця 1

Критерії оцінювання курсової роботи

Оцінка
За національною шкалою За 5-бальною шкалою За 100-бальною шкалою За шкалою ECTS
Відмінно   90-100 A
Добре 4,5 82-89 В
  74-81 C
Задовільно 3,5 69-73 D
  60-68 E
Незадовільно   35-59 FX
  0-34 F

Оцінка «відмінно» (за системою ECTS – А) може бути виставлена лише у тому випадку, якщо на захисті студент показав вільне і глибоке володіння змістом курсовї роботи, використовував ілюстративний матеріал, точно і повно відповів на всі задані запитання членів комісії, вільно володіє науковою термінологією.

Оцінка «добре» (за системою ECTS – В) виставляється, якщо на захисті студент показав вільне і глибоке володіння змістом роботи, використовував ілюстративний матеріал, в основному володіє науковою термінологією, проте, при відповіді на запитання студентом були допущені незначні неточності, які він не зумів повністю виправити після того, як на них було звернуто увагу з боку членів комісії.

Оцінка «добре» (за системою ECTS – С) виставляється, якщо на захисті студент показав, що він в основному володіє змістом роботи, під час доповіді використовувався ілюстративний матеріал, при відповіді на запитання студентом були допущені незначні неточності, які він, однак, так і не зумів повністю виправити після того, як на них було звернуто увагу з боку членів комісії, в основному володіє науковою термінологією. Під час доповіді використовувався ілюстративний матеріал, в якому теж були деякі помилки та неточності.

Оцінка «задовільно» (за системою ECTS – D) виставляється, якщо на захисті студент показав, що він в основному володіє змістом курсової роботи, проте, доповідь містить несуттєві помилки. Під час доповіді використовувався ілюстративний матеріал, в якому теж були деякі помилки та неточності. Відповіді на запитання членів комісї були не зовсім чітко сформульовані. Деякі наукові терміни студент вживав не за їх точним призначенням.

Оцінка «задовільно» (за системою ECTS – Е) виставляється, якщо на захисті студент показав, що він в основному володіє змістом роботи, проте, доповідь була побудована нелогічно і містить помилки. Під час доповіді використовувався ілюстративний матеріал, в якому теж були деякі помилки та неточності і при коментуванні якого студент наражався на певні труднощі, що важко долав. Відповіді на запитання членів комісії були нечітко сформульовані. Деякі наукові терміни студент використав не за їх точним призначенням.

Оцінка «незадовільно» (F, FX) виставляється, якщо на захисті студент показав, що він не володіє частиною змісту курсової роботи, його доповідь нелогічна і містить серйозні помилки, а ряд висновків неправильно обґрунтовуються чи взагалі є неправильними. Під час доповіді використовувався ілюстративний матеріал, але змістовно прокоментувати його студент не міг. Відповіді на запитання членів комісії були нечіткими і поверховими. Знання наукових термінів незадовільне.


ДОДАТКИ

ДОДАТОК А

зразок оформлення титульної сторінки курсової роботи

Міністерство освіти і науки України

Комунальний заклад «Хортицький національний навчально-реабілітаційний

багатопрофільний центр» Запорізької обласної ради

Кафедра корекційної педагогіки

Педагогічне відділення

ІІІ курс

Напрям підготовки 6.010105 – Корекційна освіта (за нозологіями)

Допускається до захисту Протокол від ___________№____ засідання кафедри корекційної педагогіки Завідувач кафедри корекційної педагогіки к.п.н.________________Н.А. Лопатинська «____»________________201_ р.

Іванова Марія Сергіївна





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 600 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...