Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Таблиці



Цифровий матеріал, розміщений в записці, рекомендується оформлювати у вигляді таблиць. Таблиці мають бути якомога простішими, щоб можна було усвідомити значення розташованих у них даних.

Таблиці містять:

- голову - (шапку), у якій міститься найменування граф заголовків і
підзаголовків (вертикальних стовпчиків);

- боковик - (ліва вертикальна частина таблиці), у якій містяться
найменування горизонтальних рядків: граф чи колонок (права частина таблиці), у яких розташовується сам цифровий матеріал;

- виноски чи примітки.

Таблиці повинні бути наочними без звертання до тексту. Якщо це не вдається, то необхідні пояснення потрібно давати в тексті, що безпосередньо передує таблиці, чи в примітках до неї. Кожна таблиця повинна мати змістовний заголовок. Слово «Таблиця» і заголовок починають з великої літери. Підкреслювати заголовок не слід.

Заголовки граф таблиці повинні починатися з прописних букв, підзаголовки - з рядкових, якщо вони складають одну пропозицію з заголовком, і з прописних, якщо вони самостійні. Розподіл шапки таблиці по діагоналі не допускається. Висота рядків повинна бути не менш 8 мм окрім. Окремі графи -"№ п.п." і "одиниці виміру" у таблицю включати не слід. Таблицю варто поміщати після першого згадування про неї в тексті. Якщо записка містить велику кількість таблиць, допускається поміщати таблиці в порядку номерів наприкінці тексту. Таблиці варто розміщати так, щоб їх можна було читати без повороту записки. При переносі таблиць на наступній сторінці пишуть слова «Продовження таблиці» із указівкою номера і приводять нумерацію колонок таблиці, а під ними - подальші строки таблиці.

Таблиці варто нумерувати арабськими цифрами з порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць, що приводяться в додатках.

Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, розділених крапкою, наприклад: Таблиця 2.1 - перша таблиця другого розділу. Приклад оформлення таблиці наведено у додатку Г.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 285 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...