Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура і зміст курсової роботи



При написанні курсової роботи необхідно забезпечити:

- достатню повноту і комплексність теоретичного і фактичного матеріалу, що дає змогу аналізувати всі основні питання трудової та соціально-трудової сфери обраного об’єкту;

- аналіз фактичних матеріалів трудової та соціально-трудової сфери об’єкту, що досліджується, мінімум за два періоди діяльності (за два роки, чи півріччя, чи квартали, чи місяці);

- економічну грамотність і достатню глибину аналізу матеріалу.

- дослідження відповідності основних напрямків трудової та соціально-трудової сфери об’єкту, що досліджується, нормативним та законодавчим актам України (як таку діяльність регулює діюче законодавство України);

Робота має бути охайно виконаною без граматичних помилок.

Курсова робота повинна мати чітку і логічну структуру викладення матеріалу, за такою структурою:

1. Реферат.

2. Зміст.

3. Вступ.

4. Основна частина.

5. Висновки.

6. Список використаних джерел.

7. Додатки (якщо мають місце).

Пояснювальна записка курсової роботи починається з реферату. Реферат є анотацією курсової роботи. Він оформлюється строго по стандарту (відповідно з додатком Б).

У вступі необхідно обґрунтувати актуальність обраної теми, її теоретичну і практичну значущість. Треба також вказати мету і завдання курсової роботи, які методи дослідження використовувались при виконанні роботи.

Приклад визначення актуальності теми наведено у вступі до даних методичних вказівок.

При визначені мети курсової роботи треба виходити з того, що вона повинна бути глобальна і вирішувати якусь економічну проблему об’єкту, що аналізується. Наприклад, метою курсової роботи може бути - "підвищення ефективності діяльності підприємства________ у трудової та соціально-трудової сферах".

Завдання курсової роботи носять більш вузький характер. Це конкретні дії студента які він робить для вирішення (в якоїсь ступені) мети курсової роботи. Як правило, завданнями відповідають цілі розробки окремих розділів і підпунктів основної частини курсової роботи.

При написанні основної частини роботи необхідно відповідно до плану глибоко й всебічно провести аналіз трудової і соціально-трудової сфери об’єкту, що досліджується. Слід використовувати матеріали літературних джерел. Поряд з фактичними даними необхідно викори­стовувати норма­тивні документи. Крім переліченого, робота має містити пропозиції (другий і третій розділи основної частини роботи) щодо вдосконалення трудової та соціально-трудової сфери об’єкту, що досліджується.

На всі ці матеріали потрібно робити посилання за встановле­ною формою.

Основні принципи побудови основної частини курсової роботи (більш детально у пункті 2 методичних вказівок(зокрема підпункті 2.1)):

1. Розділ: аналіз соціально-трудової сфери обраного підприємства, його окремого підрозділу чи проекту з визначенням позитивних і негативних боків діяльності підприємства, а також невикористаних можливостей розвитку підприємства, визначення з них найбільш важливих.

2. Розділ: теоретичний – на основі кола визначених негативних боків діяльності підприємства, а також невикористаних можливостей розвитку підприємства, визначення з них (проблем і невикористаних можливостей) найбільш важливих, проводиться розробка теоретичних аспектів, розгляд прикладів вирішення аналогічних проблем іншими підприємствами та вибір найкращого варіанту (ів) або їх симбіозу щодо можливостей поліпшення трудових і соціально-трудових показників підприємства.

3. Розділ: конкретні пропозиції, що є найбільш ефективними для об’єкту, що досліджується, по поліпшенню стану об'єкту аналізу з конкретним обґрунтуванням, розрахунками і порівнянням стану об'єкта аналізу до реалізації пропозицій і після.

За підсумками розробки кожного розділу мають бути наведені висновки, що відображають основні результати, що досягнуті у результаті розробки розділу. Висновки наводяться без № з назвою “Висновки по 1 (2, 3) розділу”.

У висновках необхідно підвести підсумки дослідження. Висновки повинні базуватися на всіх матеріалах основної частини курсової роботи не виключаючи значних фрагментів дослідження. Тобто якщо в висновках немає посилання на отримання певних результатів, наприклад, по якому-небудь аналізу або не вказані результати теоретичної частини дослідження – то навіщо його було проводити, або місце виділене для аналізу вкрай не відповідає його місту (об’єму, значимості) у структурі дослідження. При вказані найбільш значимих показників у висновках перевагу треба віддавати їх відносним значенням (відносне відхилення від попереднього періоду від іншого аналогічного об’єкту), тобто щоб розмір даних показників, що вказуються, був відчутним без обов’язкового переглядання основного змісту роботи. Необхідно щоб висновки давали уявлення про загальні результати дослідження їх теоретичну та практичну значущість.

Після списку використаних літератур­них джерел розміщуються додатки.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 368 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...