Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оформлення курсової роботи



В курсовому проекті має зберігатися така послідовність:

1. Титульний лист.

2. Реферат.

3. Зміст.

4. Вступ.

5. Основна частина.

6. Висновки.

7. Список використаних джерел.

8. Додатки (якщо мають місце).

Робота повинна бути набрана на комп’ютері, надрукована на машинці чи написана чітким розбірливим почерком, чорнилом (пас­тою) чорного або синього кольору, грамотно і охайно.

Необхідно дотримуватись рівномірної щільності, контрастності й чіткості зображення впродовж усього тексту. У тексті мають бути чіткі, не розпливчасті лінії, літери, цифри та інші знаки. Всі лінії, літери, цифри й знаки повинні бути чорного кольору впродовж усього тексту. Окремі слова, формули, знаки, які вписують у надрукований текст, мають бути також чорного кольору, щільність вписаного тексту має максимально наближатись до щільності основного зображення. Забороняється виділяти заголовок або текст підкреслюванням, курсивом або чорнотою шрифту.

Помилки, описки та графічні неточності допускається виправляти зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на цьому ж місці або між рядками виправленого зображення машинописним способом або від руки. Виправлення повинно бути чорного кольору.

Абзацний відступ повинен бути однаковим впродовж усього тексту і дорівнювати п'яти знакам.

При написанні проекту слід вміло користуватися скороченнями. Недопустимі такі скорочення слів, які є наслідком квапливості, безграмотності. Необхідно користуватися тільки загально прийнятими скороченнями.

Слід уникати в роботі книжкових висловів і фраз. Необхідно самостійно формувати свої думки, не допускати повторень, уважно стежити за тим, щоб у роботі не було супереч­ностей між окремими її положеннями. Недоцільно часто цитува­ти першоджерела.

Дослівне переписування тексту з літературних джерел не допускається. Текст викладається простою зрозумілою мовою. Цитати повинні бути пов'язані з авторським текстом і служити доказом чи підтвердженням думки автора. Текст, який цитується, повинен чітко відтворювати зміст. Він береться в лапки і супроводжується посиланням на джерело.

Слід уникати використання газетних мовних обертів «зростання цього показника подібно злету ракети», а використовувати науковий стиль викладання матеріалів. Також слід уникати висловів «значно збільшився показник...» та аналогічних гіперболічних висловів без вказання конкретного зростання чи зменшення, тобто потрібно говорити «даний показник на ___% збільшився у звітному періоді по зрівнянню з базовим, або у ___ разів, або на ___ грн.».

При оформленні курсової роботи слід дотримуватись установлених стандартом вимог.

Робота пишеться на папері формату А4 (210x297 мм). Поле не виділяється лінією, сторінки не обводяться рамкою. Також неприпустимими є малюнки не за темою, колонтитули.

З комп’ютерного способу набору текст друкують в один стовпчик, через півтора інтервали, шрифт Тіmе New Rоman, розмір 14, з машинописного та ручного - з розрахунку не більше 30 рядків на сторінці за умови рівномірного його заповнення та висоті літер і цифр не менше ніж 1,8 мм.

Кожна сторінка обмежується полями: зліва — 30 мм, справа — 10 мм, зверху — 20 мм, знизу — 20 мм.

Відстань між заголовком і текстом має бути 15-20 мм. Основні питання (розділи), зазначені в плані курсової роботи, повинні починатися з нової сторінки і мати свій заголовок.

На всі таблиці, схеми, малюнки, графіки у тексті необхідно давати посилання. Назви таблиць мають відображати основний зміст числової інформації. Таблицю розміщують після першого посилання на неї в тексті. Кожна таблиця супроводжується по­рядковим номером.

Громіздкі таблиці і схеми допоміжного чи довідкового харак­теру слід винести у додатки.

Титульний аркуш оформляється відповідно до стандартів та повинен обов’язково містити найменування міністерства, ВУЗу, кафедри, тему (назву) курсової роботи, з якого курсу (ЕПтаСТВ), прізвище, ініціали та групу виконавця, прізвище, ініціали та посаду викладача, що приймає та зараховує роботу, місто та рік. Робота має бути зброшурована охайно і якісно. Макет оформлення титульного листа наведено в додатку А.

На титульному аркуші студент ставить свій підпис і дату ви­конання роботи.

Завершену роботу студенти подають викладачу згідно з терміном, встановленим викладачем або визначеним навчальним графіком.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 268 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...