Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Яким чином проводиться їх списання



Причина виникнення необхідності розгляду цього питання є наявність різниць між правилами ведення обліку згідно з податковим законодавством і фінансовим обліком, зокрема існування двох методів обчислення фінансового результату діяльності підприємства. Звичайно, основний принцип визначення фінансового результату єдиний: доходи мінус витрати, але визнання цих показників в обох варіантах не завжди співпадає. Зокрема, для цілей оподаткування доходи і витрати визнаються за першою подією: або на момент оплати, або на момент нарахування (залежно від того, що в часі відбулось раніше). У бухгалтерському ж обліку доходи і витрати визнаються за методом нарахування. А щодо амортизації необоротних активів, то методики, застосовувані в бухгалтерському і податковому обліку, взагалі є непорівнянні. Крім наведених є ще цілий ряд і інших відмінностей, детальніше про які буде йти мова далі. Все це разом призводить до того, що величина оподатковуваного прибутку, обчисленого за правилами податкового законодавства, не дорівнює прибутку, розрахованого за принципами фінансового обліку. Як наслідок, сума податку на прибуток, наведена в податковій Декларації про прибуток підприємства, не дорівнюватиме податку з суми прибутку, наведеного в Звіті про фінансові результати. Сплатити в бюджет підприємство повинно суму згідно з Декларацією, але як тоді узгодити ці відмінності в системі фінансового обліку? Відповідь на це питання і дає П(С)БО 17, розгляду основних положень якого і буде присвячений даний розділ.






Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 271 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...