Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кт 14 “Довгострокові фінансові інвестиції” або



Кт 35 “Поточні фінансові інвестиції”

− витрати на ліквідацію необоротних активів (розбирання, демонтаж тощо), залишкова вартість ліквідованих (списаних) необоротних активів:

Дт 976 “Списання необоротних активів”

Кт 10 “Основні засоби”

Кт 11 “Інші необоротні матеріальні активи”

Кт 12 “Нематеріальні активи”

До складу витрат відносятьсяться і витрати з податку на прибуток. Податки на прибуток визнаються витратами згідно з Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 17 “Податок на прибуток”. Облік цих витрат ведеться на рахунку 98 “Витрати з податку на прибуток”. Детальніше облік податку на прибуток розглянуто в розділі 11.

Надзвичайні витрати включаються до фінансової звітності за вирахуванням суми, на яку зменшується податок на прибуток від діяльності підприємства від надзвичайних подій. До витрат від надзвичайних подій відносяться як прямі втрати за наслідками цих подій, так і витрати на здійснення заходів, пов'язаних із запобіганням та ліквідацією таких наслідків (відшкодування, сплата стороннім організаціям, заробітна плата працівників, зайнятих на відновлюваних роботах, вартість використаних сировини та матеріалів тощо).

Облік витрат від надзвичайних подій ведеться на рахунку 99 “Надзвичайні витрати” в розрізі таких субрахунків:

991 “Втрати від стихійного лиха” – ведеться облік втрат від стихійного лиха (повінь, землетрус, град тощо);

992 “Втрати від техногенних катастроф і аварій” – ведеться облік втрат, понесених підприємством у результаті техногенних катастроф і аварій, що сталися на самому підприємстві чи іншому підприємстві;

993 “Інші надзвичайні витрати” – ведеться облік втрат від інших надзвичайних подій.

Витрати від різних видів діяльності находять своє відображення у Звіті про фінансові результати відповідно до П(С)БО 3.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 282 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...