Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення, бойові можливості, устрій підствольного гранатомету ГП‑25



40-мм підствольний гранатомет ГП-25 розроблений у 1975 році є особистою зброєю солдат (сержантів) і призначений для враження живої сили та вогневих засобів противника, які розміщені по за укриттями, у відкритих окопах (траншеях) та за складками місцевості (у лощинах, ярах, на зворотних скатах висот). Як правило гранатометами ГП-25 у механізованому відділенні озброєні два автоматчики, що значно підвищує його вогневі можливості. Підствольні гранатомети виконують роль як засіб підтримки так і “штурмової зброї”.

Гранатомет використовується у комплексі з 5,45-мм 7,62-мм автоматами Калашникова АК‑74, АКС‑74, АКМ та АКМС. Для стрільби з гранатомету використовуються постріли ВОГ‑25 з осколочною гранатою.

ТТХ ГП-25

Калібр гранатомета, мм - 40;

Прицільна дальність стрільби, м – макс. 500, мінім. при навісній траєкторії 200;

Бойова скорострільність, постр/хв. – 4...5;

Початкова швидкість гранати, м/с – 76;

Відстань взведення підривника, м – 10...40;

Час самоліквідації гранати, с – до14;

Довжина ГП-25, мм - 323

Вага гранатомета, кг – 1,5;

Вага постріла, кг – 0,255;

Гранатомет складається з:

стволу з прицільним приладдям та кронштейном для закріплення гранатомету на автоматі;

казенної частини;

корпусу ударно-спускового механізму з рукояткою.

У комплект кожного гранатомету входять: затильник із ременем; спрямовуючий стрижень повертаючої пружини із засувом; сумка для гранатомету; сумка для перенесення 10 пострілів ВОГ-25; банник.

Спеціальна система важелів блокує курок при не правильному приєднанні ГП-25 до стволу автомата.

Прицільне пристосування відкритого типу. Воно розраховано на стрільбу прямою наводкою і встановлено на лівій стінці кронштейну. Там же є дистанційна шкала з поділками. Для прямого наведення служить видкидний цілик та мушка. По цілям на відстанях до 200 м наведення здійснюється за допомогою цілика і мушки на більших відстанях та з закритих позицій – по навісній траєкторії з упором автомату та за допомогою шкали і відвісу. У цьому випадку гранатомет виконує роль міномету.

Постріл, який вкладається у ствол утримується у ньому підпруженим фіксатором, який є одночасно запобіжником і не дозволяє стрільбу при неповному заряджанні ВОГ-25. Вилучити постріл із ствола можливо за допомогою екстрактора – стрижня з клавішею обладнаного для пальця. Кронштейн гранатомету також обладнаний защіпкою, яка його фіксує у положенні під стволом.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 3477 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...