Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Р о з д і л 4. Лікування захворювань пародонта. Твердних пов'язок тощо. До їх складу також включають антибактеріальні, протизапальні, знеболювальні



твердних пов'язок тощо. До їх складу також включають антибактеріальні, протизапальні, знеболювальні, кератопластичні та інші препарати. Ефектив­ним є його вживання разом з вітаміном А (3,44 % олійний розчин ретино­лу ацетату), вітаміном К (1 % водний розчин вікасолу) та ін. Застосовують поєднання токоферолу та інших антиоксидантних препаратів (дибунол) ра­зом з препаратами, які впливають на процеси тканинного метаболізму: тео-нікол, етимізон, ліпоцеребрин тощо.

Вітамін К (антигеморагійний, або коагуляційний, вітамін) бере участь в утворенні протромбіну і сприяє нормальному згортанню крові. Особливо ефективний у разі підвищеної кровоточивості ясен. Застосовують у вигляді 1 % водного розчину вікасолу. При поєднаному застосуванні вітаміну К ра­зом із вітамінами А і Е їх дія взаємно посилюється.

Вітамін А справляє значний вплив на бар'єрну функцію шкіри, слизо­вих оболонок та їх епітелію. Впливає на проникність клітинних мембран, бере участь у синтезі білків та окисно-відновних процесах. Місцево його застосовують у вигляді 3,44 % олійного розчину ретинолу ацетату в комбі­нації з антибактеріальними, протизапальними, знеболювальними та інши­ми препаратами; уводять до складу емульсій, паст, сумішей тощо. При по­єднаному застосуванні з вітамінами Е і К (препарати аекол, аевит тощо) їх дія взаємно посилюється.

Вітаміни групи В належать до складу коферментів більшості ферментів, які беруть участь в окисно-відновних процесах, синтезі та обміні білків, лі­підів, вуглеводів. У вигляді водних розчинів (3 % розчину тіаміну броміду, 1 % розчину нікотинової кислоти, 5 % розчину піридоксину гідрохлориду тощо) їх уводять до складу емульсій, сумішей, паст у комбінації із протиза­пальними, антибактеріальними та іншими медикаментозними препаратами.

Близький до них за механізмом дії вітамін U — метилметіонінсульфо-нію хлорид — стимулює регенерацію тканин (пластикостимулювальна дія), справляє антигістамінну дію. Лікувальний ефект зумовлений властивостя­ми вітаміну U етилювати гістамін, перетворюючи його в неактивний метил-гістамін. Препарат також певною мірою справляє болетамувальну та проти­запальну дію. Застосовують у вигляді 5 % розчину метилметіонінсульфонію хлориду, який уводять до складу емульсій, паст, сумішей тощо. Ефектив­ність застосування даного вітаміну посилюється в разі поєднаного застосу­вання разом із вітамінами А і Е.

У разі розвитку дистрофічно-запальних процесів у пародонті різко зни­жується інтенсивність тканинного дихання, порушуються окисно-відновні процеси. Тому дуже важливо застосовувати засоби, які нормалізують мета­болізм тканин пародонта і діяльність ферментативних систем. Такої нормалі­зації можна досягти за допомогою ферментів, інгібіторів протеїназ, білкових анаболізаторів. Застосовують різноманітні протеолітичні ферменти (трипсин, хімотрипсин, хімопсин, терилітин тощо), препарати рибонуклеази і дезокси-рибонуклеази тощо. Із засобів — інгібіторів протеолізу — найчастіше засто­совують контрикал (трасилол), амбен, кислоту амінокапронову тощо.

Окрім препаратів, що посилюють оксигенацію, застосовують також антиоксиданти, а саме: токоферолу ацетат (вітамін Е), аскорбінову кислоту






Дата публикования: 2015-01-14; Прочитано: 188 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...