Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передмова. Моделювання - один з наймогутніших методів процесу наукового пізнання будь якої системи, процесу або явища



Моделювання - один з наймогутніших методів процесу наукового пізнання будь якої системи, процесу або явища.

При виробництві продукції тваринництва методологія моделювання розглядається, як особлива форма дослідження, проведення експерименту не над самим оригіналом - технологічним процесом, а його прототипом – копією, або моделлю. Це надає можливість відносно швидко і всебічно досліджувати властивості та поведінку ТП в залежності від поставленних умов і мети без суттєвих витрат. Але побудова моделі - потребує аналізу і синтезу вихідних даних, гіпотез, теорій, знань спеціалістів з предметної області. Тому кожний фахівець повинен уміти обгрунтувано ставити виробниче завдання, математично формалізувати умови функціонування керованої системи в економічному середовищі з визначеними обмеженнями, виражати ці умови у формі математичних рівнянь і нерівностей, набути стійких професійних навичок підбору необхідної інформації, оволодіти методичними прийомами побудови конкретних математичних моделей.

Мета і завдання методичного посібника - надати допомогу студентам факультету ТВППТ у вивченні дисципліни «Моделювання технологічних процесів у галузі». Формуванні основних принципів побудови математичної моделі технологічного процесу та методами їх оптимізації. Знайомство з сучасним програмним забезпеченням ПЕОМ. Набуттям навиків алгоритмічного формулювання складних інженерних задач та їх розв’язання за допомогою обчислювальної техніки. Складанням уявлення про можливості сучасних програмних розробок в області управління технологічними процесами.






Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 535 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...