Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Крок 5: Маркетинговий бюджет



На основі маркетингового бюджету відбувається розподіл ресурсів для реалізації стратегічного плану і маркетингової стратегії. У відсутність необхідних ресурсів неможлива не лише успішна реалізація маркетингової стратегії, але і рішення операційних завдань. Компанія не зможе збільшити свою долю в швидкозростаючому сегменті невеликих споживачів, якщо не збільшить маркетинговий бюджет. Стратегія звуження фокусу в сегменті великих споживачів зажадає менше ресурсів, ніж стратегія збільшення долі ринку.

Формування маркетингового бюджету - можливо, один з найскладніших етапів процесу вироблення маркетингового плану. Хоча статті бюджету не обов'язково визначати з точністю до гривні, необхідно дотримуватися логічної відповідності між стратегією, операційними завданнями і бюджетом.

Існує три способи формування маркетингового бюджету, який бахується на конкретному плані і заздалегідь визначених елементах маркетингової стратегії, створеної для досягнення визначених результатів. Коротко опишемо кожного з них на прикладі Stericycle:

- Бюджет, розроблений зверху вниз: маркетинговий бюджет визначається на основі планів продажів, виходячи із співвідношення маркетингових витрат і загального об'єму продажів в попередні періоди.

- Бюджет, розроблений з урахуванням існуючих категорій споживачів: маркетинговий бюджет визначається як сукупність необхідних витрат на залучення і утримання споживачів при заздалегідь визначеному співвідношенні нових і повторних клієнтів.

- Бюджет, розроблений від низу до верху: бюджет складається на основі сукупних передбачуваних витрат по кожному із запланованих маркетингових заходів.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 156 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...