Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фіксовані виступи. 1. Виставка як інструмент маркетингу



1. Виставка як інструмент маркетингу.

2. Фірмовий стиль в системі маркетингових комунікацій.

3. Маніпуляції як метод реклами.

4. Салоган та його використання в рекламі.

5. Спам та реклама: спільні риси та відмінності.

Література до фіксованих всипупів

1. Белогородский А.А.Манипулятивные методы в рекламе. // Маркетинг в России и за рубежом - №6 – 2005. Режим доступу: http://dis.ru/library/market/archive/2005/6/3997.html

2. Фёдоров Ф.В. Слоган как необходимая константа рекламной кампании. // Маркетинг в России и за рубежом - №3 - 2004. Режим доступу: http://dis.ru/library/market/archive/2004/3/1828.html

3. Сарычева А.В. Спам и E-mail маркетинг:сходства и различия.// Маркетинг в России и за рубежом - №4 – 2004. Режим доступу: http://dis.ru/library/market/archive/2004/4/3374.html

Практичні та творчі завдання

1. Поясніть на прикладах, як можна застосувати чотири основних елеи6енат комплексу комунікацій до діяльності професійної спортивної команди.

2. В одному жарті розповідають про зануду, котрий на питання “Як справи?” починає детально розповідати про свої справи. Наочним прикладом такого прикладу може бути також направлені по електронній пошті комерційні пропозиції. Враховуючи все це спробуйте скласти електронного листа, який може бути комерційною пропозицією меблевої фабрики і здатний психологічно вплинути на людину, яка його читає.

3. Які засоби стимулювання збуту використовуються в супермаркетах? Дайте коментарі, враховуючи ваші власні спостереження.

4. Ви вирішили відпочити на Кіпрі і вам необхідно знайти потрібну вам путівку. Використовуючи Інтернет, вивчіть пропозиції туристичних фірм і оберіть для себе путівку.

Завдання для самостійної роботи студентів

Скласти словник основних понять теми: Просування. Комплекс маркетингових комунікацй (комплекс просування). Інтегровані маркетингові комунікації. Реклама. Стимулювання збуту. Стимулювання посередників. Стимулювання власного торговельного персоналу. Стимулювання споживачів. Персональний продаж. Багаторівневий маркетинг. Інтегровані маркетингові системи в місцях продажу. Паблік рилейшнз. Прямий маркетинг. Мерчандайзинг. Виставки. Спонсорство. Бюджет просування.

Література (1, 2, 3, 4, 5, 6,12, 14)


3. Індивідуальніе завдання для студентів заочної форми навчання – складання фрагменту маркетингової програми

Хороший маркетинговий план - результат систематичного, творчого, але в той же час структурованого процесу, покликаного визначити нові можливості і потенційні ризики, які необхідно врахувати в процесі формування операційних цілей. Як показано в таблиці 1, вироблення маркетингового плану - це комплексний процес, і кожен крок його припускає деяку структуру, завдяки якій план з абстрактної інформації і абстрактних ідей перетворюється на документ, що має практичну цінність, який співробітники компанії можуть зрозуміти і оцінити і на основі якого вони діятимуть.

Таблиця 1. Процес розроблення маркетингового плану

Крок Назва кроку (Розділу маркетингового плану) Зміст завдань
  Аналіз ситуації Глибокий аналіз ринкових сил, конкурентних позиції компанії та досягнутих результатів
  SWOT - аналіз Аналіз сильних та слабких сторін діяльності підприємства, можливостей та загроз (ризиків) з метою визначення ключових факторів, що впливають на результати роботи компанії
  Стратегічний план На основі аналізу портфеля продуктів з точки зору ринкової привабливості та конкурентних переваг компанія виробляє стратегію та визначає операційні завдання
  Детальна маркетингова стратегія На основі конкретного стратегічного плану формується перелік маркетингових інструментів з допомогою яких компанія зможе досягти поставлених цілей
  Маркетинговий бюджет Для реалізації конкретної маркетингової стратегії в бюджет мають бути закладені необхідні ресурси, з допомогою яких компанія зможе виконати стратегічні завдання
  Прогноз реалізації плану Прогноз маркетингових та операційних результатів створюється за роками, на 3-5-річну перспективу
  Оцінка результатів Чи вдається компанії з допомогою стратегічного плану та маркетингової практики досягти необхідних результатів (визначеної частки ринку, виручки, прибутку)?

Таємничий покупець (метод дослідження)

Таємничий покупець (Mystery Shopping) - це технологія, яка використовує спеціально підготовлених Покупців для неупередженої оцінки якості обслуговування споживачів. Метою перевірок може бути інформація про якість роботи персоналу, як і представленості продукції, а також загальна оцінка та суб'єктивні враження Таємного покупця. Mystery Shopping має багато перекладів: «Секретний покупець», «Таємничий покупець», «Таємний аудит», «Віртуальний покупець», «Оцінка співробітників», «Телефонна перевірка» і т.п.

Багато компаній, що піклуються про задоволеність і лояльності своїх Клієнтів, проводять моніторинг своєї роботи, якості надання послуг і товарів. Сьогодні Mystery Shopping - розвинена індустрія з широкою клієнтською базою, в якій зайняті сотні тисяч чоловік.

Так званий «таємний покупець» заходить в точки роздрібної торгівлі під виглядом середньостатистичного покупця і по заздалегідь заданих параметрах (наприклад, якість обслуговування) отримує інформацію.

Маркетингове дослідження методом таємного покупця – дозволяє менеджерам, що управляють, і власникові бізнесу давати оцінку роботи своїх підлеглих, що, кінець кінцем, підвищує прибутковість бізнесу. Для цього:

ü На початковому етапі визначення цілей і областей дослідження з'ясовується наявність існуючих вимог до персоналу;

ü Форма анкети доповнюється критеріями оцінки, що узгоджується із замовником послуги (приклад анкети додається);

ü Розробляється «легенда покупця» і інструктаж для дослідників;

ü Підбір і навчання «таємних покупців» здійснюється із співробітників, що існують в наявності, або із залученням позаштатного персоналу.

ü Протягом визначеного змінами роботи часу в рамках раніше визначеної географії, здійснюється фактичний візит таємного покупця в торгову точку, або дистанційні закупівлі за допомогою телефонних і електронних контактів.

ü Заповнення анкет і внесення анкетних даних в базу даних здійснюється на етапі обробки даних. Отримані дані аналізуються на помилки і правдивість – тільки достовірні і точні дані приймаються до аналізу.

ü Обробка і зведення інформаційних даних дозволяє провести аналіз і виявити закономірності в обслуговуванні, виявити кращих і гірших.

ü На завершальному етапі клієнтові пропонується звіт у форматі презентації, в якому відображені виводи, рекомендації дослідження і пропонується комплексні заходи щодо поліпшення обслуговування клієнтів.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 427 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...