Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Крок 4: Стратегія комплексу маркетингу



Наступний крок в процесі планування - визначення інструментів маркетингу, за допомогою яких можлива реалізація плану. Загальна маркетингова стратегія - захищати або збільшувати частку ринку, звужувати фокус, поступово або швидко йти з ринку - визначається стратегічним планом, але для вирішення кожного операційного завдання або проблеми компанія потребує детальнішої маркетингової тактики. Кожен маркетинговий інструмент відповідає певній операційній проблемі, що встає перед компанією в контексті ситуації на ринку. Таким чином, якість кожного із специфічних маркетингових тактичних планів безпосередньо залежить від того, наскільки грамотно проведений ситуаційний аналіз і які операційні проблеми були виявлені в результаті цього аналізу.

Наприклад, стратегічний план Stericycle припускає збільшення долі компанії в сегменті невеликих споживачів. Для вирішення цього завдання компанії потрібно конкретну маркетингову тактику. Таблиця 6 ілюструє один з можливих підходів до вироблення маркетингової тактики, яка може бути застосована до реалізації стратегії для досягнення операційних цілей.

Помітимо, що набір інструментів маркетингу, представлений в таблиці 6, цілком предметний і безпосередньо пов'язаний з операційними проблемами і завданнями. Стратегія пропонує конкретні заходи відносно передбачуваної частки ринку, позиціонування, ціноутворення, каналів дистрибуції, створення цінності для споживача - і усе це повинно стати інформаційним наповненням контакту компанії з цільовим сегментом. Така міра деталізації потрібна для адекватної оцінки ринку і впливу стратегії на прибутковість компанії. Для сегменту великих клієнтів знадобиться окрема стратегія, в основі якої повинні лежати індивідуальний стратегічний план, свої ключові операційні проблеми і завдання. Елементи маркетингової стратегії представлені в маркетинговому плані Stericycle в додатку до цієї глави.

Таблиця 6. Стратегія Stericycle в сегменті невеликих споживачів

Пропозиція цінності для споживача Забезпечення надійної та нескладної у використанні технології утилізації медичних відходів для невеликих клінік та лікарів приватної практики
Стратегія позиціювання Компанія відома на ринку високим рівнем сервісу, безумовною безпекою технологій, високим ступенем задоволення споживачів. Ціни на послуги компанії вищі, ніж у конкурентів.
Канали дистрибуції Роботи з вивезення медичних відходів, можливість організації відправлення зібраних відходів з медичних закладів на станції утилізації Stericycle
Завдання стосовно частки ринку Збільшити частку ринку з 28,7% в 2003 році до 30% у 2006 р.




Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 209 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...