Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передмова. Нині усі, кому небайдуже ставлення споживачів до товару, знаходяться у постійному пошуку ефективних методів виробництва того



Нині усі, кому небайдуже ставлення споживачів до товару, знаходяться у постійному пошуку ефективних методів виробництва того, що буде високо оцінено ринком – товарів і послуг, які бажатимуть купувати споживачі. Однак під впливом сучасних тенденцій у світовій економіці сучасні ринки неймовірно швидко змінюються. Це означає зміну споживчих уподобань та потреб, критеріїв їхньої оцінки товару тощо. За цих умов навіть найуспішніші компанії не можуть розраховувати на збереження свого домінуючого становища у перспективі, не застосовуючи основні принципи маркетингової роботи. Адже маркетинг – це дивне поєднання науки та мистецтва ефективної роботи на ринку.

Цілком очевидною є посилена увага нині до маркетингу в Україні, яка будує ринкову економіку, в якій кожен суб’єкт підприємницької діяльності прагне реалізувати передовсім власний інтерес. Останнє просто неможливо без постійного вивчення, аналізу та пристосування до потреб та забаганок споживачів.

Ці методичні матеріали покликані допомогти в організації самостійної роботи студента при підготовці до семінарських занять з маркетингу. До цих матеріалів включено тематичний план лекційних занять, плани семінарських занять, основні поняття і терміни, питання для самоконтролю та обговорення, критерії оцінки знань студента упродовж семестру та на іспиті, і, щобільше, рекомендації при підготовці конкретних питань у вигляді короткого викладу матеріалу.


Тематичний план лекційних занять

  1. Маркетинг та його роль у господарській діяльності фірми (4 год.).
  2. Процес маркетингового управління. (2 год.).
  3. Маркетингова інформація та маркетингове середовище (4 год.).
  4. Споживчі та ділові ринки (4 год.).
  5. Сегментування ринку і вибір цільових сегментів (2 год.).
  6. Розробка нових товарів (2 год.).
  7. Стратегії життєвого циклу товару (2 год.).
  8. Планування та реалізація політики ціноутворення (4 год.).
  9. Організація товарного руху (4 год.).
  10. Маркетингова політика комунікацій (4 год.).

Тематичний план семінарських занять

  1. Маркетинг та його роль у господарській діяльності фірми.
  2. Процес маркетингового управління.
  3. Маркетингова інформація та маркетингове середовище.
  4. Споживчі та ділові ринки.
  5. Сегментування ринку і вибір цільових сегментів.
  6. Розробка нових товарів
  7. Стратегії життєвого циклу товару.
  8. Планування та реалізація політики ціноутворення.
  9. Організація товарного руху.
  10. Маркетингова політика комунікацій.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 466 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...