Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правила відбору середньої проби грубих кормів



Проби кормів відбирають безпосередньо в місцях зберігання або заготівлі згідно ДСТу 4808–75. Спочатку оглядають всю партію кормів, досліджують умови їх зберігання, а після відбирають виїмки кормів з 20 різних місць (по поверхні і глибині), змішують їх, створюючи вихідний зразок, з якого відбирають середній зразок вагою 1 кг. Якщо при огляді виявляють явні зміни якості корму в окремих місцях, то проби з них беруть окремо. Із пресованого сіна проби беруть з 3 % -ів кіп різних пластів.

Середні проби упаковують так, щоб не допустити утворення потерті й відправляють у лабораторію поштою чи посильним.

Партією корму вважають будь-яку кількість однорідного корму, наприклад, сіна одного виду і класу, призначеного до одночасного приймання, відвантаження, продажу чи зберігання.

Виїмка або разова проба – це кількість корму, взятого з одного місця на певній глибині залягання маси або відбір від партії для складання вихідного зразка.

Вихідний зразок (загальна проба) – це сукупність усіх виїмок від однієї партії корму, взятих у різних місцях сховища, скирти тощо.

Середню пробу або зразок відбирають із загальної проби після ретельного її перемішування. Для невеликих партій корму загальна проба є одночасно і середньою.

На кожний відібраний зразок (пробу) корму, призначеного для відправлення до лабораторії з метою визначення його якості та поживності, заповнюють супровідний паспорт такої форми:





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1551 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...