Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методика письмового контролю



У паспорті письмового контролю зазначаються: дата, номер рецепта (замовлення), узяті лікарські речовини та їх кількість; число доз, загальна маса чи об’єм лікарської форми; проставляються підписи осіб, які приготували, розфасували та перевірили виго­товлений лікарський засіб. Запис у паспорті письмового контролю повинен відображати технологію (порядок змішування інгредієнтів) і робиться латинською мовою з пам’яті негайно після приготування лікарського засобу.

При використанні напівфабрикатів і концентратів у паспорті зазначається їх кон­центрація, відібрана кількість та серія. Також вказуються використані при розрахунках коефіцієнти водопоглинання для лікарської рослинної сировини і коефіцієнти збіль­шення об’єму розчинів при розчиненні лікарських речовин.

Якщо до складу лікарської форми входять отруйні речовини, наркотичні і психо­тропні лікарські засоби та ті, що підлягають предметно-кількісному обліку, то письмо­вий контроль заповнюється тільки на зворотному боці рецепта.

У випадку, коли лікарські засоби виготовляються та відпускаються однією і тією ж особою, паспорт письмового контролю заповнюється у процесі виготовлення лікар­ського засобу.

Виготовлені лікарські форми, рецепти і заповнені паспорти передаються на пере­вірку провізору-аналітику чи особі, яка виконує його функції. Контроль полягає у пере­вірці дотримання технологічних правил, відповідності записів у паспорті письмового контролю пропису в рецепті, правильності проведених розрахунків.

Якщо лікарська форма перевірена провізором-аналітиком чи особою, яка виконує його функції, фізичним та хімічним контролем, то в паспорті проставляється номер ана­лізу і підпис провізора-аналітика.

Паспорти письмового контролю зберігаються в аптеці два місяці.

При виробництві ін’єкційних та внутрішньовенних інфузійних лікарських засобів, концентратів, напівфабрикатів, внутрішньоаптечних заготовок і фасовки лікарських засобів усі записи ведуться відповідно у журналі реєстрації окремих стадій виробни­цтва ін’єкційних, внутрішньовенних інфузійних та очних лікарських засобів та журналі обліку лабораторних і фасувальних робіт.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 2878 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...