Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальна характеристика запобіжних заходів як складових внутрішньоаптечного контролю



Запобіжні заходи - це сукупність заходів, що забезпечують виготовлення і відпуск з аптеки лікарських форм, якість яких відповідає вимогам Державної Фармакопеї Укра­їни, чинних наказів та інструкцій. До них належить:

· Проведення вхідного контролю субстанцій, лікарської рослинної сировини та допоміжних речовин (перевірку наявності ліцензій у постачальника, сертифікатів якості виробника, реєстрації або дозволу МОЗ України, відсутність заборони органів держав­ного контролю якості лікарських засобів на одержані серії, відповідність вимогам АНД за візуальними та органолептичними характеристиками, наявності висновку лаборато­рії щодо якості тощо).

· Приймальний контроль усіх рецептів і замовлень (вимог), які надійшли в аптеку, зокрема, здійснення постійного контролю за їх змістом з метою перевірки: правильності оформлення; сумісності інгредієнтів, що входять до складу лікарських засобів; відпо­відності прописаних доз віку хворого тощо; а також повідомлення відповідного ліку­вально-профілактичного закладу про всі випадки виявлених порушень або помилок при виписуванні рецептів чи замовлень.

· Дотримання всіх вимог санітарного режиму і фармацевтичного порядку.

· Метрологічний контроль, тобто забезпечення справності і точності апаратів і ваго­вимірювальних приладів, регулярність їх державної перевірки.

· Зберігання лікарських субстанцій та лікарських засобів, як готових, так і виготов­лених в аптеці, у відповідності до вимог Державної Фармакопеї України, чинних наказів, інструкцій та розпоряджень.

· Дотримання всіх технологічних вимог при виготовленні індивідуальних лікар­ських форм.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1884 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...