Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

І. Пояснювальна записка



з курсу «ФІЛОСОФІЯ З ЛОГІКОЮ»

Для студентів ІІ курсу факультету фізичного виховання очної форми навчання

Склав: канд.філос.наук Балашенко Інна Валеріївна

Затверджено на засіданні кафедри філософії та соціології протокол №

І. Пояснювальна записка

Формування і розвиток сучасної світоглядно-методологічної культури студентської молоді неможливі без філософії як теоретичної основи людського світобачення, без розуміння її предметно-дійової сутності, ролі у духовному житті суспільства. Програма з курсу «Філософія з логікою» покликана забезпечити засвоєння студентами специфіки філософського усвідомлення дійсності, їх належну світоглядно-методологічну підготовку. Запропонована програма створена на основі досягнень класичної і сучасної філософії, з урахуванням базової програми з філософії для гуманітарних спеціальностей Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Вона враховує зростаючий попит на оволодіння філософією як способом мислення.

Логіка вивчає правильне мислення людини. Тому мета викладання курсу логіки - формування у студента логічної культури, теоретичного мислення і практичних дій майбутнього фахівця з певної галузі науки: економіки, філології, міжнародних відносин, юриспруденції. Логіка сприятиме глибокому розумінню теоретичних питань даної фахової науки, також формуванню навичок творчого застосування знань з логіки при вирішенні практичних завдань в галузі міжнародної, економічної, філологічної спеціалізації студента.

Логічна культура мислення студентів є необхідною складовою їх професійної підготовки і безперервного фахового удосконалення як в галузі теорії так і практики. В результаті вивчення дисципліни студент повинен знати: основні логічні форми, методи, логіко-символічні моделі, володіти методикою їх застосування для якісного та кількісного аналізу сучасних суспільно-політичних та економічних процесів, як у межах певної країни, так і світової спільноти в цілому.

Програма підготовлена згідно з вимогами до навчання бакалаврів і розрахована на студентів ІІ курсу факультету фізичного виховання очної форми навчання.

Згідно з програмою, оволодіння курсом філософії пов’язане з читанням лекцій, проведенням практичних занять, консультацій, екзаменів, самостійної роботи студентів, написанням ними рефератів.

Курс «Філософія з логікою» складається з двох частин. Частина І – філософія, частина ІІ – логіка. Загальний обсяг годин – 156, з них лекційних – 46 годин, практичних – 44 години, самостійна робота студентів – 66 годин.

ІІ. Навчально - тематичний план





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 284 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...