Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 2. Судження



Судження як форма мислення. Судження і речення.

Види і структура простих суджень. Поділ суджень за модальністю. Класифікація простих та категоричних суджень за якістю та кількістю. Розподіл термінів у судженні.

Логічний квадрат.

Основні різновиди логічного зв’язку між простими судженнями в складних судженнях як вимога одночасної істинності простих суджень, які входять до складного. Принципи формалізації складних суджень.

Таблиці істинності.

Тема 3. Основні формально-логічні закони

Закон як необхідний і загальний зв'язок. Природний закон і закон мислення.

Формально – логічний закон як тотожньо – істинна формула. Загальна характеристика основних законів логіки.

Принципи визначеності і послідовності мислення та їх вираження в законі тотожності. Умови додержання закону тотожності і можливі помилки пов’язанні з його порушенням.

Вимога логічної визначеності в процесі перекладання на іноземну мову.

Принцип несуперечності та його втілення в законі несуперечності і закони виключеного третього. Поняття про несумісні судження. Умови реалізації і межі дії закону несуперечності. Співвідношення об’єктивних суперечностей і суперечностей формально – логічних.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 379 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...