Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Консервування монолітів



Після вилучення з грунтоноса моноліт очищають від шламу і негайно консервують для збереження структури і природної вологості ґрунту. Існують два способи консервації: парафинированием і упаковкою в жорстку тару. При упаковці моноліту слід відзначити його верх і у разі потреби дати орієнтування по країнах світу.

Моноліт, відібраний з жорсткої тари, покривають шаром туго обмотують марлею, попередньо просоченої розплавленим парафіном. Потім поверх марлі його покривають ще одним шаром парафіну, знову обмотують марлею і покривають третім шаром парафіну. До парафінування на верхню грань зразка кладуть етикетку, загорнуту в кальку, яку також покривають парафіном. Другий примірник етикетки змочують розплавленим парафіном, прикріплюють до поверхні запарафинированного зразка і також покривають тонким шаром парафіну.

Моноліти ґрунту, що відбираються в жорстку тару (обойму) або спеціально виготовлені металеві або дерев'яні ящики, упаковують у тій же тарі. На верхню грань зразка між гумою і кришкою кладуть етикетку, а другу етикетку прикріплюють до поверхні жорсткої тари.

Для парафінування монолітів застосовують суміш, що складається з двох частин парафіну і однієї частини гудрону, яку підігрівають до температури 60-65 градусів. Перевозити моноліти треба в дерев'яних ящиках. Щоб уникнути пошкоджень упаковки проміжки між монолитами засипають тирсою. Зразки талих порід необхідно оберігати від заморожування, а мерзлих - від відтавання, так як при цьому вони втрачають структуру.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 255 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...