Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Політична партія - політична організація, що об'єднує людей із загальними інтересами, ідеями з метою їх реалізації шляхом оволодіння політичною владою



Потенційна фертильність - потенційне число немовлят, які можуть народитися, якщо кожна жінка дітородного віку виносить усіх дітей, яких вона здатна мати.

Права - дії, які на законних підставах ми можемо вимагати від інших.

Упередження - негативне і вороже відношення до членів групи виключно через те, що вони належать до цієї групи і імовірно мають негожі властивості, які приписуються цій групі.

Престиж - авторитет, вплив, пошана в суспільстві, міра яких відповідає певному соціальному статусу.

Прищеплена нездатність - термін, який застосовувався Торстеном Вебленом для визначення тенденції, характерної для членів бюрократичних структур, повністю покладатися на встановлені правила і норми і застосовувати їх бездумним і механічним чином.

Прийоми засвоєння мови - пов'язане з теоріями Ноэма Хомского уявлення про те, що люди наділені природженим механізмом вироблення мови. Базова структура мови розглядається як структура, що має біологічну основу, що утворює щось на зразок природженої " заповнюючої " системи, що відповідає за впорядковування слів і фраз, з яких складається мова.

Примус - чинник, який дозволяє одній стороні вводити нові обмеження в деяку ситуацію.

Принцип відповідності - поняття, введене Сэмюэлом Боулзом і Гербертом Гинтисом, що полягає в тому, що соціальні стосунки в трудовій діяльності аналогічні соціальним стосункам в школі.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 165 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...