Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Внутрішня група - група, з якою ми ідентифікуємо себе і до якої ми належимо



Внутрішня міграція - рух населення в межах однієї країни.

Внутрипоколенная мобільність - зміна соціального статусу особи протягом тривалого часу - життя одного покоління.

Вікові норми - правила, що визначають, чого і в якому віці личить досягти людині.

Вторинна група - об'єднання двох або більше за людей, що беруть участь в безособових стосунках і присутніх разом для досягнення деякої конкретної практичної мети.

Вторинна девіація - девіантні моделі поведінка, яка приймається індивідами у відповідь на реакції інших індивідів на їх вчинки.

Гендер (від англ. gender) - має два значення: 1) біологічна відмінність між чоловіками і жінками; 2) в соціології відноситься до соціально-психологічних, соціальних і культурних атрибутів, що розділяють людей на категорії "чоловічий" і "жіночий". Таким чином, існує дві біологічні підлоги (самиця і самець) і два соціально-культурних (чоловік і жінка). Антропологи, психологи і соціологи підкреслюють, що тендер визначається не біологічно, а соціально і за допомогою культури, являючись культурно і історично відносним.

Гендерна ідентичність - уявлення людей про самих собі як про чоловіків або жінок.

Гендерні ролі - набори культурних очікувань, визначальні моделі поведінки в суспільстві для представників кожного з підлог.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 216 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...