Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Квіткове оформлення території об’єкту



Квіткове оформлення являється невід’ємним елементом зеленого будівництва. Квіти прикрашають парк та мають велику силу емоційної дії, вони створюють головні акценти в колористичному оформлені зелених насаджень.

В парку були використані такі типи квіткового оформлення:

· клумби;

· розарій;

· рабатки.

По тону забарвлення квіти можна поділити на дві основні групи:

Ø теплі тони − червоний, рожевий, оранжевий, жовтий, кремовий, жовто-зелений та інші;

Ø холодні тони − фіолетовий, синій, блакитний, блакитно-зелений, сріблястий.

Квітники відіграють важливу роль в побудові паркової композиції. Квітники мають велику силу емоційного сприйняття створюючи головні акценти в колоритному оформлені декоративних насаджень. Цвіте з кінця лютого і до початку заморозків. В даному випадку квітник використовується біля груп з дерев і чагарників.

Розарій – це монокультурний сад, який дозволяє показати велике різноманіття видів (штамбові, виткі, клубневі) та сортів троянд. Планування розаріїв повинне підкреслювати пишність і красу троянд. В даному парку розарій запроектований із східної сторони біля кафе на площі округлої форми та у північній частині на площі. Культура витких і штамбових троянд потребує обладнання спеціальних опор.

Для розарію:





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1531 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...