Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Граб звичайний – Carpinus betulus



Дерево заввишки 20 – 25 м з яйцеподібною, а на відкритих місцевостях розлогою кроною. Стовбур дещо скручений, ребристий, кора темно-сіра. Листки видовжено-яйцеподібні, зверху темно-зелені, знизу світліші. Відносно теплолюбний, тіньовитривалий. До родючості грунту не вибагливий.

6.Верба біла – Salix alba “pendula”

Декоративне деревце з невеликою плакучою кроною, що звисає пагонами до землі. Висота залежить від рівня прививши, даний вид – 1.3 м. Листки тьмяно-зелені покриті сіро-білими ворсинками. Жовто-золоті сережки з’являються на минулорічних пагонах до появи листків в березні-квітні. Невибагливий чагарник але для буйного розвитку потребує води і тепла. Запроектована у вигляді рядової посадки на газоні. Декоративна у березні-квітні. Використовується у невеликих композиціях і біля водойми.

7.Липа дрібнолиста – Tilia cordata

Дерево до 30 м висотою, з компактною овальною кроною й струнким стовбуром циліндричної форми. Листи до 6 см, серцеподібні. Квітки дрібні, жовтувато-білі, запашні, по 5-7 у суцвіттях. Цвітіння триває 12-17 днів. Плоди – кулясті або овальні горішки без ребер. Відрізняється великою тіньовитривалістю, високою морозостійкістю, чутлива до посухи, средньовибаглива до ґрунтових умов, більш-менш добре переносить міські умови, добре затримує пил. Декоративна на протязі періоду вегетації. Використана в масивах.

8. Береза повисла – Betula pendula

Живописне, повільноросле дерево з ніжною, повислою кроною, яка складається із дуже тоненьких гілочок. У віці 20 років досягає тільки 5 м у висоту. Стовбур та великі гілки білого кольору. Листя зелене, глибоко розсічене. Світлолюбива порода. Добре зростає в будь яких умовах. Неперевершений сорт для невеликих садів. На даній ділянці використаний для створення групової посадки. Максимальний декоративний ефект на протязі осені.

9.Туя західна – Thuja occidentalis “Smaragd”

Один з найкращих конічних сортів туї, який характеризується помірним ростом, який у віці 10 років становить 2,5 м у висоту. Гілки ніжні, темно-зеленого кольору, не коричне віють у зимовий період. Потребує досить родючого та вологого ґрунту. Рекомендується для живих огорож, посадки на кладовищах та для вирощування в контейнерах. Декоративний ефект триває протягом усього року. На даній ділянці використаний для створення невеликих композицій і рядових посадках.

10.Бузок звичайний – Syringa vulgaris

Великий розкидистий кущ або маленьке дерево біля 4 м у висоту. Листя серцевидне, блискуче, зелене. Квіти махрові, карміно-рожеві, з сильним ароматом, зібрані в густі кисті. Період цвітіння травень. Цвіте трохи пізніше,ніж інші сорти. Краще росте на богатих перегноєм ґрунтах, переносить засуху та міські умови. Ідеальний для парка та саду, утворює густі зарослі. Максимальний декоративний ефект триває протягом періоду цвітіння. На даній території використаний на території парку.

11.Форзиція європейська – Forsythia europeae “Goldzauber”

Один з самих ранніх гарно-квітучих кущів. В кінці квітня - на початку травня, коли більшість дерев та кущів тільки починають зеленіть, форзиція вже вкрита жовтими квітами. Продовжується цвітіння 20-25 днів. Світлолюбні, але можуть розвиватися і в тіні, посухостійкі, уникають надлишку вологи в ґрунті, добре розвиваються на свіжих, легких ґрунтах, переважно вапнованих, переносять умови міста, мало ушкоджуються шкідниками і хворобами. Невисокий (до 1,5-2 м заввишки) листопадний чагарник з сірувато-жовтими гілками. Максимальний декоративний ефект – під час цвітіння. Використана біля альтанки.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 826 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...