Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Водойми та водні устрої на території обє’кту



Вода являє собою надзвичайно декоративний елемент. Використовується вода як в декоративних так і утилітарних водних устроях, обумовлена особливими фізичними властивостями, якими вона володіє і зв’язаними з ним процесами утворення різних видів водойм у природі.

Головним достоїнством статичного стану води є абсолютна горизонтальна поверхня, як володіє особливими просторовими і естетичними якостями. Здатна відбивати на водній поверхні насадження і миттєво реагувати на зміну сили вітру, фарб неба, переходячи від повного спокою до веселої гри відблисків сонця.

Великі водні поверхні являються парко утворюючим фактором.

Завдяки відсутності фізичних перешкод велика водна горизонтальна поверхня забезпечую можливість візуального сприйняття серії панорам і видових картин ландшафту із різних відстаней.

В центрі головної площі розташований фонтан цікавої форми, що став композиційним центром. Фонтан створений у поєднані із каскадом з однієї сторони, а з іншої сторони створена скульптура. Яка взимку стає прикрасою для площі із створеним боскетом по периметру. Навколо фонтана створений живопліт з самшиту вічнозеленого і створені групи гарно квітучих чагарників з гортензії деревовидної, а вся інша територія, яка нічим не зайнята засіяна газоном (див. аналоги).

А по периметру центральної площі розташовані дерев’яні лави, металеві ліхтарі з двома флаконами, а ще розташовані урни металеві для сміття (див. аналоги).

Навколо фонтану розташовані живоплоти, деревні солітери і чагарники, які надають парковому середовищу більшої виразності, доповнюють композицію, підіймають настрій завдяки цьому поєднанню. Від центральної площі відходить чотири доріжки в різних напрямках. В північній частині парку запроектовано озеро. Яке облаштоване набережною. До набережної підводять дорожньо-стежкові мережі, які оформлені декоративними деревами і чагарниками. Набережна оформлена квітниками, що надають їй урочистого вигляду (див. аналоги).





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1218 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...