Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методика виконання роботи. На початку роботи готуємо із сухих матеріалів 1 та 0,5 -процентні розчини, фільтруємо і підбираємо скляні сталагмометри



На початку роботи готуємо із сухих матеріалів 1 та 0,5 -процентні розчини, фільтруємо і підбираємо скляні сталагмометри, діаметр капілярів яких забезпечує формування і скапування крапель дослідного харчового продукту з швидкістю 15…20 крапель за хвилину, і заміряємо їх густину за допомогою ареометрів. Потім дослідним продуктом при температурі навколишнього середовища заповнюємо сталагмометр, ємність якого 10 см3, відкриваємо краник і рахуємо кількість крапель продукту, що скапує з капіляра, від верхнього до нижнього меніска ємності. Операцію з визначення кількості крапель повторюємо не менше 3-х разів і розраховуємо середнє значення, яке вносимо до таблиці.

Для визначення впливу температури на зміну ПН дослідні розчини підігріваємо до температури 30 оС і проводимо дослідження аналогічно попереднім. За рідину з відомим ПН використовуємо дистильовану воду.

Отримані дані вносимо до табл.1.

Таблиця 1

Продукт Густина, кг/м3 Кількість крапель, шт.
Температура, оС
               
Знежирене молоко                
0,5 %                
1,0 %                
Соєвий білок                
0,5 %                
1,0 %                
Сік не розведений                
розведений 1:1                

Отримані експериментальні даними підставляємо у формулу для визначення ПН сталагмометричним методом σ = σ0 , і отримані результати вносимо до табл. 2 і будуємо графіки залежності ПН від концентрації продукту і температури.

Таблиця 2





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 217 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...