Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Назальні мазі



Мазь – лікарська форма для зовнішнього застосування, що призначена для нане-сення на шкіру або слизові шляхом намазування або втирання, накладання пов’язок із маззю. При кімнатній температурі мазі зберігають в’язку нерухливу масу, а при нанесенні на поверхню утворюють рівну плівку, яка перетворюється у в’язку рідину. Мазі для носа готуються в асептичних умовах. Оскільки вони наносяться на вологу слизову, для підвищення їх всмоктування додають ПАР.

Переваги мазей.

1. Пролонгована дія – мазева основа забезпечує більш тривалу дію активних речовин на слизову носа.

2. Володіють пом’якшувальною дією на слизову носа.

3. По порівнянню з гелем у мазей суттєво менше виражена системна дія.

4. Лікарська форма мазі дає можливість сумісного введення в один препарат дію-чих речовин як гідрофобної, так і гідрофільної природи.

5. Проявляють благо приємну дію при сухості слизової оболонки носа, наявності шкірок.

Недоліки.

1. Незначна ступінь вивільнення діючих речовин.

2. При попаданні на шкіру або одежу мазь залишає жирні плями.

Назальні креми.

Креми – лікарська форма для зовнішнього застосування, займають проміжне положення між гелями і мазями. Основна перевага кремів – висока ступінь всмок-тування діючих речовин і пролонгована дія.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 637 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...