Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Найбільш розповсюджені причини риніту



· Гострі респіраторні захворювання.

· Вазомоторний (алергічний риніт) – характерні напади раптової заложеності носа з сильними водянисто-слизистими виділеннями, чханням. Можлива сезонність, що пов’язана з цвітінням певних рослин (сінний риніт).

· Аденоїди (патологічне розростання носоглоточної мигдалини) – характерне порушення носового дихання, гнусавий відтінок голосу, сон з відкритим ротом, сильне виділення слизистого секрету, який заповнює носові ходи і стікає у носоглотку.

· Інородці тіла у носовому ході зустрічаються в основному у дітей, характерне одностороннє дихання через ніс, гнійні виділення із однієї половини носа, можлива носова кровотеча.

· Синусит (гостре або хронічне запалення придатків пазух носа) – характерне затруднення носового дихання, розлади нюху, біль в лобній ділянці або розлитий головний біль, можливий субфебрилетет.

· Озена (смердючий риніт – хронічне захворювання порожнини носа з різкою атрофією слизової оболонки) – характерне утворення густих виділень, які зсихають у смердючі кірки, виснажлива сухість і свербіж у носі, різке зни-ження нюху, неприємний запас з носа.

«Загрозливими» симптомами, що дозволяють запідозрити у пацієнта серйозне захворювання, які вимагають обов’язкового скерування до лікаря при риніті, є:

· Сполучення риніту з підвищенням температури вище 38,50С.

· Неприємний запас із носа.

· Кров’янисті виділення.

· Гнійні виділення.

· Виділення із одної половини носа (особливо у дітей).

· Сполучення риніта з кашлем, що продовжується більше тижня (особливо у тих випадках, коли з часом відмічаються підсилення кашлю, приступи задухи, зростаюча слабість, виділення густого мокротиння або мокротиння з домішками крові).

Симптоматичне лікування за допомогою без рецептурних препаратів можливе тільки при алергічному риніті і риніті, що викликаний гострими респіраторними інфекціями. У решта випадках слід рекомендувати пацієнту звернутися до лікаря.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 241 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...