Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фармацевтична опіка при застосуванні препаратів для симптоматичного лікування ринітів



· Всі деконгестанти не рекомендується застосовувати більше двох тижнів.

· Судиннозвужувальні препарати із групи симпатоміметиків не слід застосо-вувати більше 5-7 днів.

· Препарати, що містять псевдоефедрин та фенілпропаноламін, можуть вик-ликати хвилювання, безсоння, тремор, при їх застосовуванні існує ризик розвитку інсульту, порушень мозкового кровообігу (навіть у молодих лю-дей) і аритмій серця, можлива затримка сечопускання у хворих з гіпертро-фією простати (передміхурової залози) (псевдоефедрин).

· Препарати, що містять хлорфеніламін і феніламін, не сумісні з алкоголем, протипоказані водіям автотранспорту.

· Препарати, що містять симпатоміметики, протипоказані дітям до 6 років.

· Препарати, що містять фенілпропаноламін, не слід сполучати з індомета-цином.

· Симпатоміметики можуть викликати підвищення артеріального тиску, тому їх слід призначати обережно хворим на гіпертонічну хворобу і гіпертиреоз.

· Симпатоміметики можуть викликати підвищення внутрішньоочного тиску, тому їх слід призначати обережно хворим на глаукому.

· Препарати, що містять симпатоміметики можуть підсилювати дію і побічні ефекти антидепресантів, інгібіторів моноамінооксидази, психостимулято-рів. Одним із проявів їх взаємодії може бути підвищення АТ. Внаслідок цього протипоказане одночасне застосування препаратів, що містять сим-патоміметики, і препаратів із групи антидепресантів, інгібіторів моно-амінооксидази, психостимуляторів.

· Препарати, що містять симпатоміметики, можуть послаблювати дію анти-гіпертензивних препаратів і β–адреноблокаторів, що проявляється у під-вищенні АТ, при одночасному застосуванні з β–адреноблокаторами мож-ливий розвиток аритмії серця.

· Судиннозвужувальні препарати із групи симпатоміметиків не слід сумісно застосовувати з седативними засобами (ослаблення дії), іншими судинно-звужувальними препаратами (підсилення дії і побічних ефектів), а також з будь-якими іншими препаратами, що призначені для введення в порожнину носа.

· Препарати, що містять фенірамін і хлорфенірамін, протипоказані хворим на гіпертрофію передміхурової залози (можуть викликати затримку сечі), а також хворим на глаукому (підвищують внутрішньоочний тиск).

· Препарати, що містять антигістамінні компоненти першого покоління, можуть викликати сонливість, відчуття втоми, тому їх доцільно застосову-вати ввечері (особливо пероральні лікарські форми).

· Препарати, що містять антигістамінні компоненти, не слід вживати за кер-мом, тому що вони викликають порушення уваги і координації рухів.

· Препарати, що містять антигістамінні компоненти першого і другого поко-лінь, не слід сполучати з алкоголем, седативними, снодійними, транквіліза-торами, нейролептиками, наркотичними анальгетиками.

· Лікарські препарати, що містять стероїдні гормони, слід застосовувати тільки по призначенню лікаря. В Україні дозволений до безрецептурного відпуску тільки препарат Беконазе.

· Лікарські препарати, що містять стероїдні гормони, не рекомендують засто-совувати вагітним жінкам, жінкам, що годують грудьми, у дітей до 4 років.

· При застосуванні лікарських препаратів, що містять стероїдні гормони, можливі сухість і подразнення слизової носоглотки, неприємний смак і запах, носова кровотеча.

· При тривалому застосуванні лікарських препаратів, що містять стероїдні гормони, можливе пригнічення функції кори наднирників.

· При тривалому застосуванні лікарських препаратів, що містять стероїдні гормони, можливий розвиток кандидозу носоглотки.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 705 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...