Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фізичне виховання



Організація харчування. Здоров'я дітей насамперед забезпечується раціональним харчуванням як у сім'ї, так і в школі.

У розвинених країнах, в яких проживає лише п'ята части­на всього людства, школи обладнані їдальнями, в яких усі учні отримують обіди за пільговою ціною, а діти з малоза­безпечених сімей харчуються безкоштовно.

Інфраструктура. Великого значення для фізичного стану учнів мають раціональне планування шкільних при­міщень, правильний режим навчального дня, наповнюваність класів.

Нервово-психічні перевантаження. У школах бага­тьох країн світу спостерігається надмірне навчальне наван­таження учнів. У поєднанні з екзаменаційною і конкурсною системою воно створює нервово-психічне перевантаження, яке не під силу незміцнілому організмові дитини. Самогубства підлітків — серйозна проблема.

Фізкультура і спорт — одні з пріоритетних дисциплін у загальноосвітній школі більшості країн (відводиться 20 — 25 % навчального часу).

Здоровий спосіб життя. Поширення в молодіжному середовищі негативних явищ, які руйнують здоров'я (куріння, алкоголізм, наркоманія, ранні статеві зв'язки), активізувало роботу школи з підготовки молодих поколінь до здорового способу життя.

На уроках біології, суспільствознавства чи спеціальних предметів роз'яснюються шкідливість куріння та алкоголю, розповідається про СНІД і наслідки вживання наркотиків. Школи оголошують себе «зонами, вільними від куріння і нар­котиків»; створюються учнівські товариства «За здоровий спосіб життя».





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 353 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...