Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Товар (послуга)



Фактор маркетинг-мікс «товар» у сфері послуг крім одержання основної послуги включає різноманітні послуги, запропоновані у межах визначеного «пакета». Він формується відповідно вимогам цільового сегмента ринку. Зміст, якість і додаткові послуги визначаються попитом ринку і конкурентним позиціонуванням. У цей фактор також включаються обслуговування і гарантії.

Ціна

Цінова політика у сфері послуг займається такими проблемами, як складання прейскуранта, установлення знижок, розробка умов платежу і кредитування; і ці проблеми на ринку послуг складніші, ніж на товарному. Наприклад, це може відігравати важливу роль в управлінні попитом: ціна на ту саму послугу може залежати від пори року або інших умов. Ціна також варіюється в залежності від обсягу зробленого.

У сфері послуг ціноутворення не тільки впливає на рівень попиту, але також повідомляє клієнтам відповідні чекання послуги щодо якості. Це особливо важливо для невловимих і професійних послуг.

Тому що ціна — показник цінності, то фірми сфери послуг частіше використовують цінову політику, засновану на цінності, а не на витратах. Гарний приклад цінової політики у сфері послуг: цінові рішення спільно приймалися співробітниками маркетингового і фінансового відділів. Трюк полягав у тому, що фірма прийняла рішення
установити досить високі ціни, щоб забезпечити валовий прибуток, у той час як було очевидно, що вона не є ціновим лідером на ринку. Така маркетингова стратегія повинна була переконати клієнта, що висока ціна відповідає надійності і високій якості послуг.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 332 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...