Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Державне регулювання ринку послуг



3. Особливості ринку послуг неприбуткових організацій.

Основні особливості ринку послуг

Розвинутий ринок, як відомо, включає не тільки наявність ринку товарів, а й ринку різноманітних послуг. У цьому випадку ринок послуг розглядають як сферу обміну послугами, які являють собою результат роботи підприємств невиробничої сфери.

Ринок послуг існує у єдності з товарним ринком і однією з його різновидів, які розвиваються у рамках загальних законів ринкової економіки и підпорядковується цим законам. Разом з тим він має ряд специфічних рис, які обумовлюють особливий підхід до підприємницької і маркетингової діяльності, покликаної забезпечити задоволення попиту на послуги.

До основних особливостей ринку послуг можна віднести:

1. Високу динамічність ринкових процесів.

Вона пов'язана як з динамічним характером попиту на послуги, яка піддається значному впливу фактора часу, так і з динамікою пропозиції на цьому ринку, обумовленою гнучкістю галузевої структури послуг.

2. Територіальну сегментацію.

Форми надання послуг, попит і умови функціонування підприємств послуг залежать від характеристик території, охопленої конкретним ринком. Тому територіальний (географічний) критерій у даному випадку є визначальним.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 318 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...