Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Схема виробництва крохмальної патоки



Розведення крохмалю у воді

Н2О очищення на ситах чи центрифугах Н2О

Брудний крохмаль

Н2О розведення крохмалю

hозчином кислоти (НCl, H2SO4)


пара гідроліз


нейтралізація кислоти


відокремлення осаду

фільтрація


відокремлення жиру


освітлення сиропу активованим вугіллям


уварювання у випарному апараті


фільтрування та знебарвлення

активованим вугіллям

згущення сиропу у вакуум-апараті


охолодження і пакування

Гідроліз крохмалю провод. HCL або H2SO4 при нагріванні отриманий гідролізат нейтралізують. Для відокремлення осаду гідролізат фільтрують, потім освітлюють активованим вугіллям уварюють до необхідної густини та охолоджують. Брудний крохмаль, який відокремлюється при очищенні, використовують для виробництва технічної глюкози. Гідроліз крохмалю проходить в заварних чанах чи конвекторах, витрати HCL 0,2-0,5% до маси сухих речовин витр. H2SO4 0,5-0,7%. В заварних чанах гідроліз. Проход. При атмосферному тиску 3-5 год., в конвекторах під тиском 2,5 атмосфер протягом 20 хв. Гідроліз проходить до безбарвної реакції на йод та бажаного вмісту редукуючих речовин. Після гідролізу HCL нейтралізують додаванням кальцінованої соди (утв. NaCL) H2SO4 додав. Крейди (утв. кристали гіпсу) сироп згущ. У вакуумапаратах при низькій t для того, щоб не розклад. Вуглеводи. Патоку також швидко охолоджують до t= 34-40оС.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 305 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...