Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Отримання рослинних олій екстрагуванням



Очищення


Сушіння


Відокремлення оболонок

Подрібнення насіння


Екстрагування олії

       
   


Розчинник розчинник

місцела шрот

       
   


випарювання випарювання

розчинника розчинника

       
   


олія шрот


рафінування олії

Спосіб екстрагування оснований на видаленні і сировини леткими розчинниками. Відокремлення розчину (місцями) від залишків сировини (шроту) та звільненні жиру від розчинника випарюванням.

Для видалення олії із подрібненої суміші, її змішують з розчинником (бензин) ця операція прохід в екстракторах металевих апаратів циліндричної форми які герметично закриті, з подвійним дном, на які завантажується подрібнена сировина. Після додавання розчинника все перемішується місцела, що утворюється, спускається в перегінний апарат, який обігрівається, де з неї випаровується бензин.

Сировина, що залили в екстракторі декілька раз обробляють розчиненням для повного видалення олії. Із знежиреного шроту бензин випаровується за допомогою парового змієвика і повертається і повертається у виробництво і служить для повторної екстракції. Олія отримується екстрагуванням та призначена для харчових цілей обов’язково піддається рафінуванню для очищення від різних домішок та видалення запаху розчинника. Ця олія містить менше білків, краще зберігається, світліша, але смак та аромат менш виражений ніж олії отриманої пресуванням, тому часто використовують комбінований спосіб отримання рослинної олії: означає частина видалення пресуванням, інша екстрагуванням.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 360 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...