Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Використання сканера



Практично кожний графічний редактор має команди для отримання зображення зі сканера. При використанні такої команди викликається програма сканування, із допомогою якої можна вста­новлювати різні параметри. Залежно від подальшого використання зображення можна встановити відповідну роздільну здатність.

Роздільна здатність - це кількість пікселів по горизонталі та вертикалі на одиницю відстані, яка може бути різною для зобра­ження одного розміру. Чим більша кількість точок одного розміру ри­сунка, тим вища роздільна здатність, тобто тим вища якість зобра­ження. Наприклад, для високоякісного друку, що використовується в поліграфії, зображення повинно мати роздільну здатність не нижче за 300 dрі. А для перегляду на екрані монітора достатньо всього 72 dpі.

Сканери будь-якого типу мають вбудовані засоби попередньої обробки зображення, такі, наприклад, як корекція кольору та чіткості, і можуть бути застосовані як до отриманого зображення, так і безпосередньо в процесі сканування. Якщо опції попередньої обробки досить складні, то зображення може бути роздруковано одразу після сканування.

Розглянемо технологію сканування зображення з допомогою сканера НР Sсап Jеt 5р.

1. Розмістіть зображення на сканері.

2. Активізуйте програму Рарег Рогt із допомогою відповідної команди Головного меню Программы.

3. Клацніть лівою кнопкою миші на кнопці Сканировать у вікні програми або натисніть кнопку сканування на корпусі сканера.

4. У вікні Менеджера задач НР Рісtuге Sсап виберіть кнопку:

• Картинки, якщо передбачається сканувати рисунок, фотознімок або іншу сторінку, яку потрібно зберегти як зображення;

• Факс - для сканування сторінок, які потрібно пере­слати факсом;

• Текст/ОРС - для сканування сторінок, які потім перетворюватимуться на редагований текст, наприклад, із допомогою програми Fіnе Rеаdег або іншої;

• Другие страницы - для сканування сторінок, що відсилатимуться електронною поштою або зберігатимуться для по­дальшого використання.

5. Клацніть кнопку Сканировать вікна Менеджер задач і зачекайте появу пробного сканування.

6. У вікні перегляду пробного сканування, якщо потрібно, вико­найте попереднє настроювання зображення до виконання остаточного сканування, а саме:

- задайте межі для сканування бажаної ділянки зображення з допомогою відповідної кнопки;

- підвищить чіткість зображення з допомогою кнопки

Примітка. Якщо натиснути кнопку Параметри, то відкриється до­даткове вікно настроювання параметрів із такими розділами:

¨ Подстройка картинки має список типів картинок для остаточного сканування;

¨ Выбор принтера или факса -оптимізує картинку для виведення на передбачуваному принтері. Фактично ця команда дає змогу встановити роздільну здатність зображення;

¨ Установка размера задає необхідні розміри зображення;

¨ Параметри настройки - здійснює вибір параметрів для рисунків, які НР Рісture Sсап знаходить автоматично.

7. Клацніть кнопку Принять і зачекайте остаточний варіант зображення, яке буде розміщено на Робочому столі Рарег Рогt.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 731 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...