Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Використання спецефектів



Для пожвавлення сприйняття презентаційного матеріалу іноді використовують анімаційні засоби, що при переході від поточного слайда до наступного створюють ілюзію руху як окремих елементів, так і послідовності цілих слайдів. Наприклад, можна забезпечити поя­ву тексту за буквами, словами або абзацами. Графічні зображення та інші об'єкти (діаграми, відео тощо) можуть з'являтися послідовно, а також можлива анімація елементів діаграми. У Power Point є можли­вість також змінювати порядок виникнення об'єктів на слайді та вста­новлювати час показу для кожного об'єкта.

Із допомогою меню Показ слайдов і команди Настройка анимации... можна встановити всі анімаційні ефекти для слайда. Щоб задати ефекти анімації для окремих елементів слайда, можна ско­ристатися такими можливостями:

• із допомогою меню Показ слайдов і команди Встроенная анимация встановити вбудовані анімаційні ефекти;

• із допомогою меню Показ слайдов і команди Настройка анимации... можна довільно настроїти ефекти анімації та порядок і час їх появи.

Послідовність дій для створення анімаційних ефектів при переході від одного слайда до іншого така:

1. Перейти в режим сортувальника слайдів МШ.

2. Вибрати слайд, після показу якого буде створено ефект переходу.

3. У меню Показ слайдов вибрати команду Смена слайдов....

4. У вікні діалогу Смена слайдов вибрати відповідний ефект переходу зі списку Эффект.

5. Клацнути кнопку Применить, якщо ефект установлюється тільки між поточним і наступним, або кнопку Применить ко всем для встановлення ефектів для слайдів усієї презентації.

Для автоматичного запуску показу анімації слід установити перемикач у поле Автоматически после та вказати час у хвилинах і секундах.

Щоб заздалегідь переглянути анімацію, слід вибрати в меню Показ слайдов команду Настройка анимации..., і у вікні діалогу клацнути кнопку Просмотр. Також можна скористатися кнопкою Эффекты анимации на панелі інструментів Форматирование.

Якщо потім клацнути кнопку Просмотр анимации, то анімацію буде показано в мініатюрному слайді.

Ефекти анімації є сильним засобом психологічного впливу, тому їх надмірне використання може призвести до зворотного ефекту. Наприклад, якщо передбачається переглянути слайди кілька разів, то варто утриматися від використання анімаційних ефектів, оскільки в даному випадку це може стати подразнюючим фактором для ауди­торії.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 887 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...